Back to Campaigns

Да помогнем на пациентите с хемодиализа!


Пета градска болница се нуждае от вашата финансова помощ! Необходим  е поне един нов бус с капацитет 8+1 места, за да извършват превоз на пациенти на хемодиализа. От 2018 г. до настоящия момент са извършени 12 951 хронодиализи, като същевременно са извършени и 624 спешни хемодиализи.

Към момента имат един бус с първа регистрация от 2006 година (взет на старо), който от товарен е пригоден на пътнически и превозва по 16 човека на ден, на две смени всеки ден без неделя. Местожителството на повечето от пациентите е София-област и поради тази причина на ден се изминават средно около 220-240 км. Към момента бусът е с пробег над 350 000 км, без работещ климатик и отварящи се прозорци. След интервенцията пациентите се чувстват слаби и изтощени, важно е температурата в превозното средство да бъде регулирана.

Хемодиализата е процедура, при която кръвта на болния се филтрира и "пречиства" от отпадните азотосъдържащи вещества, ненужната вода и соли. Чрез хемодиализата се регулира артериалното кръвно налягане и баланса на електролитите (калий, натрий, хлор, фосфор и калций). Прилага се при наличие на бъбречна недостатъчност, в отделни случаи при спешни състояния на предозиране на медикаменти и прием на отрови. Всяка процедура е между 4 и 8 часа.

Сумата, необходима за закупуването на 1 брой пътнически бус 8+1 места е 50 000 лева с ДДС.  Болницата може да събере с крайни усилия 10 000 лв.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Светла Паркър
Donated so far
 560  лв.

Goal amount
 40,000  лв.
End of Campaign
13.08.2021
Donor(s)
5

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Приятел в нужда'

Donors

Donor Name
Amount
Вера Стаевска  100  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Светла Паркър

Campaign QR Code

Да помогнем на пациентите с хемодиализа! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта