Back to Campaigns

TreeDoctor - помогни на дърво


 Здравите и красиви дървета са неизменна част от приятната и свежа градска среда и  повишават значимо качеството на живот на хората. Често обаче вниманието и грижите за тях са недостатъчни. Болести, счупени и наранени клони, неправилни корони и злосторна човешка намеса водят до тяхното загиване. Дърветата в населените места не са само украшения, а преди всичко – живи организми, носещи многобройни ползи. За да бъдат максимално функционални и естетични, те се нуждаят от специално внимание.

За кампанията

„TreeDoctor“ цели да набере средства за специализирана грижа към градските дървета. Грижата за дърветата се осъществява на етапи. Първата стъпка е да бъде изследвано здравословното състояние на дърветата, да се извърши диагностициране на болести и други патогенни процеси. Втората стъпка е да бъде назначено и приложено лечение за подобряване на тяхната устойчивост и жизненост. Третата стъпка се изразява в  проследяване на състоянието на дърветата.

Кампанията „TreeDoctor“ стартира с набирането на средства за изпълнение на първата стъпка от дългосрочната визия за грижа на градските дървета. Събраните средства ще бъдат вложени за обследване на дървета в градска среда, приоритетно в София и Пловдив. Дърветата, които ще бъдат обследвани, ще бъдат избрани на база подадени сигнали за опасни дървета на платформата на TreeDoctor. Екипът ни от експерти ще приоритизира тези, които имат най-спешна нужда от оценка на здравословното състояние. Дарения за обследване на конкретни дървета също могат да бъдат правени. С цел да бъдат разпределени събраните средства и конкретните дървета за обследване, сме създали три пакета.

  • Пакет "Подкрепа" /до 50 лв./ 
  • Пакет "Дарител" /50-100 лв./ – дарителят получава електронен сертификат за  дарение.

Общо събраните средства от тези два пакета ("Подкрепа" и "Дарител") ще бъдат вложени за обследване на дървета, спрямо подадените сигнали в платформата за територията на град София и град Пловдив.

  • Пакет "Закрилник" /над 100 лв./ – дарителят може по желание да посочи конкретно дърво, което да бъде обследвано. Дарителят получава електронен сертификат и ще бъде посочен (ако желае поименно) като "Закрилник" в картотеката на конкретното дърво в платформата на TreeDoctor – https://treedoctor.eu/.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
TreeDoctor - помогни на дърво
Donated so far
 577  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
28.02.2022
Donor(s)
7

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Наука за природата

Donors

Donor Name
Amount
Драгана Гълъбова  20  лв.
Румен Вътев  50  лв.
Ателие 16  50  лв.
Сдружение “Алиенто”  287  лв.
Антоанет Попова  100  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Дарителят получава електронен
сертификат за дарение.

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
TreeDoctor - помогни на дърво

Campaign QR Code

TreeDoctor - помогни на дърво - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта