Back to Campaigns

TreeDoctor - помогни на дърво


 Здравите и красиви дървета са неизменна част от приятната и свежа градска среда и  повишават значимо качеството на живот на хората. Често обаче вниманието и грижите за тях са недостатъчни. Болести, счупени и наранени клони, неправилни корони и злосторна човешка намеса водят до тяхното загиване. Дърветата в населените места не са само украшения, а преди всичко – живи организми, носещи многобройни ползи. За да бъдат максимално функционални и естетични, те се нуждаят от специално внимание.

За кампанията

„TreeDoctor“ цели да набере средства за специализирана грижа към градските дървета. Грижата за дърветата се осъществява на етапи. Първата стъпка е да бъде изследвано здравословното състояние на дърветата, да се извърши диагностициране на болести и други патогенни процеси. Втората стъпка е да бъде назначено и приложено лечение за подобряване на тяхната устойчивост и жизненост. Третата стъпка се изразява в  проследяване на състоянието на дърветата.

Кампанията „TreeDoctor“ стартира с набирането на средства за изпълнение на първата стъпка от дългосрочната визия за грижа на градските дървета. Събраните средства ще бъдат вложени за обследване на дървета в градска среда, приоритетно в София и Пловдив. Дърветата, които ще бъдат обследвани, ще бъдат избрани на база подадени сигнали за опасни дървета на платформата на TreeDoctor. Екипът ни от експерти ще приоритизира тези, които имат най-спешна нужда от оценка на здравословното състояние. Дарения за обследване на конкретни дървета също могат да бъдат правени. С цел да бъдат разпределени събраните средства и конкретните дървета за обследване, сме създали три пакета.

  • Пакет "Подкрепа" /до 50 лв./ 
  • Пакет "Дарител" /50-100 лв./ – дарителят получава електронен сертификат за  дарение.

Общо събраните средства от тези два пакета ("Подкрепа" и "Дарител") ще бъдат вложени за обследване на дървета, спрямо подадените сигнали в платформата за територията на град София и град Пловдив.

  • Пакет "Закрилник" /над 100 лв./ – дарителят може по желание да посочи конкретно дърво, което да бъде обследвано. Дарителят получава електронен сертификат и ще бъде посочен (ако желае поименно) като "Закрилник" в картотеката на конкретното дърво в платформата на TreeDoctor – https://treedoctor.eu/.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
TreeDoctor - помогни на дърво
Donated so far
 170  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
31.12.2021
Donor(s)
3

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Наука за природата

Donors

Donor Name
Amount
Антоанет Попова  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Lyubomir Dimitrov  50  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Дарителят получава електронен
сертификат за дарение.

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
TreeDoctor - помогни на дърво

Campaign QR Code

TreeDoctor - помогни на дърво - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта