Back to Campaigns

ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ТУРИЗЪМ И СПОРТ В ПОЛОМИЕТО – ВКЛЮЧЕТЕ СЕ!


                      

 

Уважаеми почитатели на дивното и омайно Поломие,
С удовлетворение и радост обявяваме, че дарителската кампания
„ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ТУРИЗЪМ И СПОРТ В ПОЛОМИЕТО – ВКЛЮЧЕТЕ СЕ!“ завършва успешно.
Недостигащите ни за изпълнение на дейностите 1100 лв. на практика са събрани изцяло, дори с 180 лв. в повече. Благодарим Ви Калоян Ветов, Борислава Личева от ПП „Русенски Лом“, Цонка Христова, Теодора Найденова, Марин Маринов и всички дарители, които предоставиха общо 470 лв.
Дълбоко признателни сме на Вихрен Йоргов от Pirin Hill и доц. Георги Христов, доц. Пламен Захариев и проф. Цветомир Василев от Русенския университет, предоставили необходимите ни материали за обезопасителни съоръжения в Поломието общо за 810 лв. За да има съответствие на постигнатия много добър резултат от дарителската кампания и „оценката“, която ще се поставя в ПЛАТФОРМАТА.БГ, редуцираме сумата 1100 лв. на 470 лв.
Уважаеми почитатели на дивното и омайно Поломие, очакваме Ви по обновените и вече по-сигурни за преходи маршрути.
.

УВАЖАЕМИ ПОЧИТАТЕЛИ НА ДИВНОТО И ОМАЙНО ПОЛОМИЕ,

    Щедростта на майката природа към Ломовете, към нашата планина под равнина, е неизмерима. Дълбоките каньони с непрогледни ниши и пещери, редом с виещите се реки сред приказно красиви долини, привличат и са достояние на все повече русенци, на излетници и туристи от региона, страната и чужбина.
    Но важно обстоятелство, което не бива да се пропуска, е че голяма част от преходите тук са покрай шеметни скални откоси, което крие рискове за живота и здравето на преминаващите.
   Затова клубовете „Приятели на ПП Русенски Лом“, Ruse GО, „По върховете“, ТД „Приста“ и СТПД „Академик“ предприемаме мерки за създаване на условия за по-безопасен достъп, туризъм и спорт в Поломието.
    Освен мащабна кампания за широка информираност относно маршрутите, необходимата индивидуална екипировка на туристите и правилата за безопасно практикуване, важна част от мерките е обезопасяването на най-рисковите места по пътеките и на мостчетата над реките.
    Към общините, на чиито територии попада Поломието, към Дирекция на ПП „Русенски Лом, Регионална дирекция по горите, Държавно ловно стопанство „Дунав“ и Oбластна администрация са отправени предложения за активно включване в дейностите по ремонт и поддръжка.
    Налице са първите обнадеждаващи практически резултати, потвърдена е информацията за разработвани проекти и програми за кардинално решаване на проблемите в Поломието.
   Но в краткосрочен план спешно е необходимо най-опасните места да бъдат съоръжени с малки въжени парапети, метални клинове, скоби и хватки, да бъдат поставени стандартни информационно-предупредителни табели.
   Разчитаме на нашите доброволци, на инструментите и специализираната техника, с които разполагаме, влагаме пари от скромните си бюджети, а недостигащите за целта сума от 1100 лв. се надяваме да съберем с дарителска кампания, която да създадем и проведем с помощта на Фондация BCause.

УВАЖАЕМИ ПОЧИТАТЕЛИ НА РУСЕНСКОТО ПОЛОМИЕ, ПРИЯТЕЛИ, ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ПРЕДПРИЕТОТО НАЧИНАНИЕ !

    Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза. При дарение от и над 20 лв. дарителят получава безплатна туристическа карта „Русенски Лом“, при дарение от и над 40 лв. - метален химикал „Русенско Поломие“, а при дарение от и над 60 лв. - чаша „Русенско Поломие“.

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ПОЛОМИЕТО ПО-СИГУРНО И ПО-БЕЗОПАСНО ЗА РАХОДКИ, ЗАБАВЛЕНИЯ, ТУРИЗЪМ И СПОРТ.

                                                                                     От инициаторите

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стефан Георгиев
Donated so far
 470  лв.

Goal amount
 470  лв.
End of Campaign
27.06.2021
Donor(s)
7

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Общност "РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ" чрез Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе

Donors

Donor Name
Amount
Марин  40  лв.
Теодора Найденова  40  лв.
Борислава Личева  100  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Цонка Христова  40  лв.

Giveback details


Donate 20 lv. and get:
Туристическа карта РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 40 lv. and get:
Метален химикал РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ

Total: 15 gift/s/.
 

Donate 60 lv. and get:
Порцеланова чаша РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стефан Георгиев

Campaign QR Code

ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ТУРИЗЪМ И СПОРТ В ПОЛОМИЕТО – ВКЛЮЧЕТЕ СЕ! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта