Back to Campaigns

Дари апаратура за недоносените бебета


Скъпи приятели! Обръщаме се към вас с призив за подкрепа! 

1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои населени места броят на недоносените бебета е много над средното за страната - близо 18%. 6000 недоносени бебета всяка година се раждат твърде рано и неподготвени за живот извън майчината утроба.

Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят. За съжаление, в някои неонатологични отделения липсва важна апаратура, необходима за нуждите на най-малките пациенти. Апаратурата за недоносените бебета се използва активно и се амортизира бързо, затова ние непрекъснато се опитваме да отговарим на техните нужди, доколкото ни позволяват силите.

С тази кампания ще подпомогнем 3 неонатологични отделения със следната апаратура: 

  • 2 броя пациентски монитора за следене на жизнените показатели на бебето за отделението за рискови новородени към ДМСГД, гр. Плевен
  • Термолегло, необходимо за поддържане на телесната температура на недоносените бебета, които имат затруднена терморегулация за отделението във МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново
  • Система за обратна осмоза  и лампа, която визуализира фината кръвоносна система на бебето и улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции за отделението към УМБАЛ Пловдив, гр. Пловдив. 

ДМСГД - Плевен е лечебно заведение, в което годишно се полагат професионални грижи за около 120 недоносени деца. “Отделението ни се нуждае от два пациентски монитора, които ще осигурят 24-часово проследяване на жизнените показатели при рискови новородени и избор на адекватно лечение за деца в особено висок риск.” , споделя д-р Георгиева, директор на ДМСГД Плевен

В неонатологичното отделение на УМБАЛ “Пловдив” екипът се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно. “Системата за обратна осмоза ще използваме за дестилирана вода, необходима за апаратурата в ежедневната ни работа. За по- добър венозен достъп е добре да се използват специални лампи, които очертават вените.”, казва д-р Аргирова, завеждащ на отделението.

През интензивен сектор към МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" АД, гр. Велико Търново. преминават около 120 бебета годишно. Д-р Николова споделя, че отделението им има спешна нужда от термолегло, което ще подпомогне работата им с недоносените деца. “Последната година бе изключително трудна, епидемията се отразява негативно върху семействата на недоносените деца и всички, които се лекуват в интензивен сектор. Надяваме се дарителите да подкрепят тази благородна кауза. Когато каузата е благородна и има смисъл - това е ценност за човекът, който дарява!”

Нека заедно осигурим на недоносените деца достъп до най-съвременната апаратура, която е от жизнено значение за лечението и спасяването им! 

БЛАГОДАРИМ ВИ! 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Надежда Дренска
Donated so far
 11,809  лв.

Goal amount
 10,580  лв.
End of Campaign
31.05.2021
Donor(s)
175

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Нашите недоносени деца"

Donors

Donor Name
Amount
Varban Boev  35  лв.
Юлия Чакърова  10  лв.
Елена Денева  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Надежда Дренска

Campaign QR Code

Дари апаратура за недоносените бебета  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта