Back to Campaigns

Подкрепи младите творци, за да ги има!


За четвърта година търсим подкрепа на дарители, за да насърчаваме млади творци да развиват таланта си, вдъхновявайки се от случващото се с гражданските ни права.

Дари за каузата на ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК и стани двигател за промяна!
Заедно ще дадем заслужено внимание на новото, талантливо поколение илюстратори, фотографи и писатели - будни за правата си и ангажирани с темите на гражданско общество в България. Ние вярваме, че те са новите гласове, критични и мощни в своя изказ, владеещи силата на изкуството. Те са мегафонът на времето. Набраните дарения ще бъдат раздадени като парични награди за шестте най-вълнуващи авторски произведения в категориите на конкурса – „Илюстрация“, „Фотография“ и „Текст“, избрани от жури и след гласуване на публиката. Може да следите актуална информация за конкурса във Facebook

Малко повече за нас и ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК
Мисията на Български център за нестопанско право е да помага на хората да се сдружават и заедно да случват идеите си за по-добър свят. С конкурса „Граждански будилник“ даваме пространство на будни и социално ангажирани творци да отправят послания за важността на свободата да се сдружаваме за общи действия, да отстояваме открито целите си и да казваме какво мислим. Доверяваме се на силата на изкуството и вярваме, че то може да предизвиква промяна в хора и общности. В изданията на конкурса до момента участие взеха над 280 автори. Благодарение на дарители успяхме да подкрепим творческото развитие на 9 млади творци, с общата стойност от 2550 лв.

Тази година животът продължава да е предизвикателство за много хора. Живеем, работим, общуваме във виртуалния свят! Нови възможности, повече свобода или напротив – ограничения и манипулация са тези, които ни заобикалят. Младите автори ще ни провокират с откровение и ще ни вдъхновят да бъдем Будни за правата си, дори и в една по-различна реалност.

Конкурсът ще набира участници от 1 април до 1 юни 2021. Отличените автори ще наградим на 26 август 2021 г. по време на ФЕСТИВАЛА НА ГРАЖДАНСКИЯ БУДИЛНИК в София. Творбите им ще представим в Галерия на открито пред Народния театър „Иван Вазов“ и ще разпространим в онлайн изложба. Първенците във всяка категория ще получат и специално участие с интервю за Списание 8. Може да следите актуална информация за конкурса във Facebook.

Повече за конкурса – виж на www.bcnl.org
____________________

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Павлета Алексиева
Donated so far
 900  лв.

Goal amount
 1,500  лв.
End of Campaign
30.06.2021
Donor(s)
12

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Български център за нестопанско право

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Стефан Христов  50  лв.
Марта Радева  30  лв.
Мария Дачева  100  лв.
Мария Бошнакова  100  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Благодарствено писмо и грамота

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Бъф с бранда на Граждански будилник

Total: 50 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Павлета Алексиева

Campaign QR Code

Подкрепи младите творци, за да ги има! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта