Back to Campaigns

ПОдЛЕЗНО - Научен подлез


София е град с над 1 200 000 жители, посещаван ежегодно от хиляди туристи. Търсейки своя модерен европейски облик, тя е успяла да съхрани и носи очарованието на типична за Балканите столица – разнолика, еклектична, динамична, наситена с възможности и изпълнена с живот. Но разхождайки се по софийските улици, ще се натъкнем и на места – като подлезите, които животът сякаш подминава. За съжаление голяма част от тях са потискащи със своите монофункционалност, неподдържаност и липса на сигурност.

Младежката инициатива „ПОдЛЕЗНО“ е създадена, за да експериментира в градската среда като предложи една нова интерпретация на подземните публични пространства, а именно – насищане на тези нетрадиционни обекти с културно-образователно съдържание. С художествено оформление на определена тематика, интерактивност  на арт инсталациите, графити изкуство подлезите ще се преобразят в уютни, по-оживени, безопасни и предпочитани мултифункционални пространства за онези, които живеят, работят и отглеждат децата си в града или просто го посещават.

Освен пряката физическа намеса се стараем да популяризираме и поддържаме тези пространства живи, организирайки разнообразни събития – например записи на песни, флашмобове, концерти, лятно кино, работилници за деца и др. Целта ни е да срещнем градските пространства и културата и по този начин да подпомагаме създаването на “градска култура” у жителите на столицата, но и на други населени места в страната.

От създаването на инициативата до момента сме реализирали успешно 4 проекта за творческо обновяване на подлези. Благодарение на дарителите на Платформата.бг, подкрепили апела ни "Филмовата лента", през месец септември 2016 год. първият подлез в България, посветен на седмото изкуство в света, беше открит. Ако разгледате галерията от снимки, ще се потопите в едно подлезно, филмово пътешествие и ще добиете по-ясна представа за нашата дейност.

Бъдещите планове на нашия млад и мотивиран екип са насочени към разширяване на дейността ни и обновяване на нови места -  под и над земята. Това могат да бъдат различни неподддържани места в града - междублокови пространства, детски площадки, университетски открити площи и др.

С конкретния апел имате възможност да дарите и да подкрепите нашия настоящ проект за Научен подлез. Този път науки като биология, химия, астрономия, физика и други ще се срещат и преплитат в една своеобразна подземна галерия, доказвайки, че науката може да бъде интересна и открита на най-необичайните места.

Ще се радваме да ни изпращате идеи, да се записвате като доброволци и заедно да превръщаме средата, в която живеем, в по-уютна и по-човешка!

Всички новини покрай инициативата и развитието на екипа може да следите на www.podlezno.com , както и на www.facebook.com/podlezno. Разбира се може да ни пишете имейл на podlezno@gmail.com.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Юлия Иванова
Donated so far
 565  лв.

Goal amount
 1,000  лв.
End of Campaign
07.09.2017
Donor(s)
8

Category : Култура / изкуство

Legal state: SELF-HELP GROUPS

Beneficiary: ПОдЛЕЗНО

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Велико Минков  60  лв.
BoBo Velev  300  лв.

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
Нестандартни картички - с най-добрите
снимки от досегашните ни проекти!

Total: 1 gift/s/.
All giveback are sold.
 

Donate 20 lv. and get:
Мини сгъваемо касетофонче - страхотен
подарък за деца, който може да се
използва и за касичка!

Total: 1 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
Уникални ръчно изработени играчки за
елха и украса от осветителни крушки

Total: 1 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
DVD с клипа на авторската песен на
ПОдЛЕЗНО "Някой ми каза" с непоказвани
досега кадри зад кулисите - от
заснемането на клипа. Като бонус ще
включим видеа от създаването на
всичките ни подлези и много готини
снимки! :)

Total: 1 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Юлия Иванова

Campaign QR Code

ПОдЛЕЗНО - Научен подлез - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта