Back to Campaigns

Да опазим Синеморец от бетона!


Имаме нужда от вашата подкрепа, за да спасим Синеморец и едни от последните незастроени места по Черноморието! За да можем да обжалваме Общия устройствен план, трябва да имаме собственост, дори и на малък имот!

От юни 2020 г. вече се строи сграда на поляните с емблематичната гледка от “Корабите” към устието на Велека, въпреки че мястото е в природен парк Странджа, две защитени зони от “Натура 2000”, а общината чака устройствения си план. Въпреки жалбите, строежът продължава, а още 31 сгради имат разрешителни от община Царево.

Новият общ устройствен план на Царево не трябва да предвижда още застрояване на крайбрежието на Странджа. А ако предвижда, трябва да можем да го атакуваме в съда. Това обаче няма как да се случи без вас. Съгласно решение на Конституционния съд, Общият устройствен план би могъл да се обжалва от заинтересовани страни, каквито са собствениците на имоти. С подкрепата на над 1100 граждани през 2020 г. успяхме да накараме властите да изтеглят за преработване проекта за такъв план, тъй като той предвиждаше още много бетон по най-южното българско Черноморие - както и удвояване застроената площ в землището на Синеморец.

Рано или късно, Общият устройствен план ще бъде приет - той е нужен, за да се знае какво строителство в община Царево е разрешено и какво не. Но ако проектът отново не е благоприятен за природата, трябва да можем да го обжалваме! За тази цел решихме да се опитаме да купим малък имот в община Царево и това да ни превърне в заинтересована страна - дори и минимална площ ще ни даде такива права на собственик, каквито не притежаваме до момента като гражданска организация, настояваща да се спазват законите!

Гарантираме, че ако успеем с граждански дарения да закупим имот до Синеморец, той няма да бъде застрояван и ще бъде управляван по природосъобразен начин - това ще бъде ангажиментът на Сдружение за изследователски практики към всеки, който дари сума за закупуване на такъв имот. А ако не успеем да съберем пари за малък имот в околността, ще използваме средствата за юридически действия за каузата.

Дарете, за да можем да запазим последните незастроени места по Черноморието!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Вера Стаевска
Donated so far
 1,571  лв.

Goal amount
 24,000  лв.
End of Campaign
16.01.2022
Donor(s)
34

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: инициативата "Зелени закони" на Сдружение за изследователски практики

Donors

Donor Name
Amount
Тереза Златешка  50  лв.
Валентин Кирв  20  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Канче с логото на кампанията

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Вера Стаевска

Campaign QR Code

Да опазим Синеморец от бетона! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта