Back to Campaigns

Децата на „Медея"


Кампанията „Децата на „Медея“ събира средства за продължаване обучения на деца от различни градове в България и включването им в спектакъла „Медея“, който беше част от артистичната програма на Пловдив ЕСК2019 и получи приза за Културно събитие на 2019 г. Обученията включват социодраматични, художествени и театрални работилници по древногръцките митове, свързани с историята на Златното руно, Язон и Медея. Обученията ще се водят от експерти и актьори от проекта „Медея“.

Сумата, която кампанията набира, би осигурила средства за обучения на нови 40 деца.
Досега, в рамките на проекта през обученията са преминали 75 деца от Пловдив и 40 от София. В спектакъла „Медея“ на сцената на Античен театър в Пловдив се включиха 20 от тях и други 20 играят на сцената на театър „Азарян“ в София.

Включването на деца в проект „Медея“ има за цел да приобщи децата към съвременното изкуство чрез обучения и включване в професионален спектакъл по текст, създаден преди повече от 2000 години. Носители на универсално съдържание, митовете са най-старото образователно и възпитателно средство. Митът обаче има още една функция. Той показва важни и често неразрешими конфликти в общността и света, и съответно – дава разбиране за техния смисъл и решения за тяхното преодоляване. Предвидените обучения биха осигурили на малките участници допълнителен вътрешен ресурс за разрешаване на конфликти на базата на архетипни и устойчиви психологически модели на поведение от античните митове. Децата изграждат, докато играят, умения за по-конструктивна реакция в най-честите семейни и обществени конфликти, в които биват въвлечени.

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Снежина Петрова
Donated so far
 590  лв.

Goal amount
 7,000  лв.
End of Campaign
29.06.2020
Donor(s)
12

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Легал арт център"

Donors

Donor Name
Amount
александър давидков  20  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Снежина Петрова

Campaign QR Code

Децата на „Медея
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта