Back to Campaigns

Нека заедно отворим първото споделено пространство за учене StudyHub


"Студентски град за нищо не става!" "Студентите не искат да учат!"

Не, спираме до тук. Ето тези млади хора горе вече почти две години се борят по цели дни, за да направят тук в България, тук в София, тук в Студентски град - първото споделено пространство за учене. Не само са борят, а на 01.10 ще отворят.

На 01.10.2019 в Студентски град в София ще отвори StudyHub - първото по рода си споделено пространство за учене, модерната денонощна библиотека. Това няма да е просто място с индивидуално бюра, а такова, където да дойдете с приятели, да направите групов проект, да бъдете част от събитие или семинар, да направите събитие, да станете част от общност.

StudyHub се намира до Вишето училище по телекомуникации и пощи с площ 170кв.м с цели 50 места за индивидуално, групово учене или направа на събития. Просторното ни пространство ще работи 24/7, ще бъде с картов достъп, а картата за студенти за 24/7 за един месец ще бъде само 30лв. Да, тук в България ще има денонощна библиотека!

Идеята се роди преди почти две години, когато Марти и Цвети, инициаторките на проекта, учиха в една бензиностанция и забелязаха, че там има повече студенти от персонал. Това ги озадачи и решиха да съберат студенти и да направят място за учене. Малко наивно и детински на един лист хартия направиха плана на пространството. От онзи лист хартия до сега вече няма и следа – това е работещ проект, почти отворено място, не просто идея.

От студентска инициатива проекта прерастна в сдружение „Студенти в действие“, студентско общество, което се бори за промяна на статуквото. Ние имаме подкрепата на студентите, на Столична община и на партньори, сред които НМФ, Заедно в час, Sutherland, IKEA и много други.

Ще си кажете: Защо искате пари?!

Остава ни много малко – 3000лв, за да запълним последните дупки в бюджета си и да отворим без притеснения. Надяваме се на вашата дори минимална подкрепа, за да дадем живот на промяната.

Повярвайте в нас, повярвайте, че студентски град е на студентите. Повярвайте, че младите могат и в България!

Default Avatar
Мартина Георгиева
Donated so far
 2,025  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
01.10.2019
Donor(s)
29

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Студенти в действие"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Калоян Буковски  200  лв.
Красимир Боянов  5  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Тони Йорданов  50  лв.

Campaign QR Code

Нека заедно отворим първото споделено пространство за учене StudyHub  - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!