Back to Campaigns

ДА ПОДКРЕПИМ СЕМЕЙСТВОТО НА СУШ (АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ)


От 14 май 2023 година, нашият приятелски кръг остана с 1 приятел по-малко. Александър Димитров (Суш), номер първи в нашия клас, нашето най-добро момче си тръгна внезапно и неочаквано. Тръгна си не само от нас, но и от своите 4 момичета – жена му Мария и техните 3 дъщери. Трите момичета са още съвсем невръстни и тепърва ще имат нужда от сериозна подкрепа. Най-сериозната трудност, пред която е изправено семейството е тежкото заболяване на едно от момичетата. Симона е родена с възможно най-тежката форма  на Детска церебрална парализа и се нуждае от постоянни грижи и специализирано оборудване, което да осигури на момиченцето достъпна среда. Всички знаем теоритично нечовешката ситуация, в която са поставени децата с увреждания в България. Липса на каквато и да е подкрепа от страна на държавата, непосилните цени на услуги и оборудване за хора в неравностойно положение. Суш и Мария познават тежестта на това родителство от първо лице. Суш и Мария винаги са работили усилено, никога и за нищо не са потърсили дори елементарна помощ, грижата за Симона и другите 2 момичета са поемали изцяло сами и с цената на много лишения и за тях и за другите две момичета, с цената на денонощни къртовски усилия и постоянна упорита работа. Сега Мария остава сама. Абсолютно неотложно необходими са: 

  • Нова специална  функционална количка – Симона е израснала старата 7 годишна количка
  • Допълнително оборудване улесняващо елементарния достъп до битови уреди – тоалетна, баня и др.
  • Приспособление за изкачване на стълби – към момента Мария качва и сваля Симона сама, на гръб до 6тия етаж, където живеят и нямат асансьор.
  • Необходимо е да се осигури редовен преглед до клиника в Германия за да се оцени настоящото състояние на детето и да се препоръча подходяща рехабилитация. Симона не е посещавала клиниката вече 3та година.
  • Първоначално подпомагане на ежедневните нужди на семейството, докато нещата се наместят. Мария е сериозен научен работник с постоянна и тежка работа, но със сигурност има необходимост от първоначална подкрепа, докато се съвземе от неочаквания удар и загуба.

Нека да подкрепим Мария и нейните 3 дъщери. Нека дадем рамо на Мария, която винаги е работила, грижила се и се е борила за семейството си. Нека осигурим на Симона най-елементарните средства за да се придвижва, да общува, да живее. Нека се погрижим за тях така, както до този момент полагаше усилия татко им. Ние сме на ход.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Фани Давидова
Donated so far
 64,483  лв.

Goal amount
 40,000  лв.
End of Campaign
20.09.2023
Donor(s)
305

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: SELF-HELP GROUPS

Beneficiary: Мария Енева Бакалова чрез фондация BCause

Donors

Donor Name
Amount
Елина Златанова  700  лв.
Андреа-Селесте Ангелова  5  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Илиян Петров  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Фани Давидова

Campaign QR Code

ДА ПОДКРЕПИМ СЕМЕЙСТВОТО НА СУШ (АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ) - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта