Back to Campaigns

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто!


Ние сме ‘Доброволците на Св. Георги’ и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се и да ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече повече от две години и половина подкрепяме болни, събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално–битови и здравни въпроси. Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци - над 3 500 ястия и над 1 600 хляба всеки месец. Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни. Можете да ни гледате на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. във Фейсбук страницата ни. Заповядайте и на място: до метростанция „Медицински университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница. 

С Божията помощ и подкрепата на милосърдни дарители се сбъдната мечтата - купихме камионче за топла храна! Извършихме всички необходими регистрации и вече готвим и раздаваме топла и прясна храна от него. Особено в зимните месеци нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно. Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

За да продължим напред, са ни нужни склад и кухня-майка с фурна (в камиончето готвим само на газов котлон в казан), за миене на казаните и посудата ни (в момента нямаме къде да го правим), ще трябва да извършим ремонт, регистрация и обзавеждането на помещенията (хладилници, фризери, умивалници, уреди, посуда и прибори за готвене), при възможност и с оглед постоянно повишаващите се цени искаме да закупим по-голямо количество трайни храни за готвене - варива, консерви. 

Търсим подкрепа за ремонт, дооборудване, регистрация на склад и кухня-майка с фурни за топла храна, закупуване на обзавеждане (хладилници, фризери, умивалник, рафтове, посуда и прибори за готвене), снабдяване с трайни храни за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.

Защо го правим? На едно от раздаванията на храна и дрехи дойде бездомен човек, без обувки, беше буквално бос. Като си тръгваше, беше обут, облечен, с храна, плачейки и бъбрейки смутено благодарности. Всички бяхме щастливи – и той, и ние. Особено един от ‘Доброволците на Св. Георги’ – този, чиито обувки бездомният беше обул.

Този призив е за теб, ако ти си:

Човек, който се храни, облича и има дом

Човек, който не е безразличен

Човек, който би се включил и впоследствие в дейностите ни

Такъв човек, който ще се радва да дойде заедно да отпразнуваме закупуването на камиончето за топла храна и да подаде купичка супа на подкрепяните! И по-практично – човек с достъп до интернет, мобилно устройство, ползвател на социални мрежи, може би такъв, който вече е бил съпричастен към дарителска кауза, ползва банкова карта и най-вече: със сърце, туптящо и за хората в нужда. 

Очакваме те!

Потърси ни, дори само за да си поговорим и да се запознаем. Вярваме, че има защо!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност
Donated so far
 9,561  лв.

Goal amount
 25,000  лв.
End of Campaign
30.04.2024
Donor(s)
33

Category : Бедствия / кризи

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Доброволците на Свв. Георги

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Служителите на Paysafe  1,393  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  2  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Благодарност писмена

Total: 150 gift/s/.
 

Donate 1000 lv. and get:
Обяд заедно с Доброволците на Свв.
Георги и незабравим, специален гост

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност

Campaign QR Code

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта