Всички кампании

Подкрепи Барс – най-добрият приятел на птиците!


Скъпи приятели на птиците и на Барс,

Последната седмица ни заля огромна вълна от енергия на любов и подкрепа!

Само за седмица първата цел на кампанията за събиране на средства за екипа ни с обучено куче за борба с отровите не само бе постигната, но дори бе надхвърлена! Събраната сума възлиза на 12 000 лв! С това бяха събрани средствата, необходими за Барс и патрулирането на екипа през следващата година в най-важния за грабливите птици район - Източните Родопи. Барс ще продължава все така неуморно да пази дивата природа от опасностите на човешкия свят.

Изразяваме огромна благодарност и сме изключително щастливи, че станахме свидетели на такава интензивна гражданска подкрепа в името на кауза. Като природозащитна организация, която работи в полза на обществото и цели опазването на едно от националните ни богатства – невероятната ни природа, няма как да не се чувстваме вдъхновени от това, че в миг на нужда, получихме подкрепата на толкова много хора, които застанаха до нас.

Окрилени сме да продължаваме с мисията си!

Целият екип на БДЗП и нашият уникален четириног колега благодарим от сърце!

Кампанията ще бъде активна до 24 декември 2020г., а всички събрани средства над целевата сума ще бъдат разходвани в дългосрочен план за работата на екипа за борба с отровите - Барс и Ники!

 

За кампанията

Подкрепи Барс – най-добрият приятел на птиците!

Единственият в България екип с обучено куче за борба с отровите – немската овчарка Барс и неговият водач – Николай Терзиев, имат нужда от Вашата подкрепа. Те изпълняват важна мисия – предпазват природата и нас от най-голямата заплаха за дивия свят – незаконното използване на отрови и отровни примамки.

Да, единствен! В България няма нито едно друго куче, което да може да прави това, което прави Барс. Няма друг обучен водач на такова куче, изградил неразривната и жизнено важна в опасни ситуации връзка с него.

Борбата с отровите в природата е мисията на Ники и Барс. Благодарим на всеки, който застава редом до тях и подкрепя пазителите на дивия свят!

 

Целта

Необходимата сума е 5000 лв. Всяко дарение ще бъде използвано  за нуждите на екипа, свързани със спецификата на работата му:

  • Закупуване на специална и скъпоструваща храна за Барс, която е единственият вид храна, даваща се на куче, търсещо отровни примамки. Строгият хранителен режим предпазва обученото куче от това да посегне на поръсена с отрова примамка.
  • Редовни прегледи, ваксинации и обезпаразитяване – дългият престой в дивата природа, контактът с трупове на диви и домашни животни поставят ежедневно на риск здравето на Барс.
  • Екипировка - от средства за награждаване до сигнални жилетки, които ясно показват, че това е работно животно, изпълняващо служебните си задължения.
  • Пътни разходи – поддръжка на високопроходим автомобил и горивото към него, за да може да се откликва на всеки сигнал за отрови в природата на всяко място в страната.

 

Постиженията на Барс и Ники

Вече четири години Барс и Ники са част от екипа на  Българското дружество за защита на птиците. Досега двамата са направили повече от 100 патрула и активни претърсвания във важни за световно застрашени видове птици места.

Барс и Ники се отзовават на мига при всички най-тежки инциденти с отровени диви и домашни животни през последните години. Незаконното използване на отрови и поставяне на отровни примамки срещу наземни хищници нанася непоправими щети, особено върху хищните птици, сред които световно застрашени видове като египетския лешояд и царския орел.

 

До какво води използването на отрови

През юни тази година заради отрови загина цяло семейство египетски лешояди в Източните Родопи. През септември 2019 г. в района на Своге бяха отровени осем белоглави лешояда и един скален орел. През март 2017 г. в Кресненското дефиле са отровени над 30 белоглави лешояда, с което почти изцяло бе унищожена наскоро обособилата се в района, в резултат на програма за възстановяване, колония на вида.

 

Сподели

Разкажи на близки и приятели и/или сподели в социалните мрежи за кампанията ни и за пагубното действие на отровите в природата.

 

ВАШАТА ПОДКРЕПА Е БЕЗЦЕННА В БОРБАТА С ОТРОВИТЕ В БЪЛГАРИЯ! БЛАГОДАРИМ ВИ НАЙ-СЪРДЕЧНО!

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Вълчева
Дарения
 6,923  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
23.12.2020
Дарители
156

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българско дружество за защита на птиците

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Марина Томова гр.София жк Стрелбище бл.93 вх.Б ап.78  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Добромира Донева  25  лв.
Георги Бъчваров  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 20 лв. и ще получите:
При дарение от 20 и повече лева
получаваш като подарък календара на
Българското дружество за защита на
птиците за 2021 г. и специално
подпечатана от Барс благодарствена
картичка.

Общо 300 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мариана Вълчева

QR Code на кампанията

Подкрепи Барс – най-добрият приятел на птиците! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта