Всички кампании

Вдъхни светлина и кураж!


“Тази година ще има ли “Училищни чудеса”?” - такива съобщения получаваме от ученици, които са участвали предни години в лидерската програма, която организираме в общините Ябланица и Луковит.

Ние сме екип от доброволци и вече седма година движим инициативата “Училищни чудеса” в двете общини. Защо там? Защото сме живели там и сме били учители в тези населени места в продължение на поне 2 години. Видели сме потенциала на местните хора и в същото време сме почувствали тяхната неувереност, усещане за безсилие и обреченост, които са се просмукали в средата около тях и ги възпират да преследват мечтите си.

Над 50 ученици са участвали досега в лидерската програма „Училищни чудеса” като са осъществили 25 значими за общностите им проекти. Ето и някои от тях: облагородяване на футболното игрище в с. Златна Панега, кампания за превенция на ранните бракове, която беше провеждана 3 пъти в различни години в селата Добревци, Торос и Брестница. Учениците създадоха театрална постановка, целяща да покаже колко е важно образованието, която се игра общо 4 пъти – в гр. Ябланица (премиера), в с. Румянцево и две представления в гр. Луковит. Театърът беше гледан от над 500 души - ученици, родители, учители. От работата ни виждаме, че можем да дадем светлина и кураж на хора като Андрес Норев от с. Дерманци, който тази година стана студент по специалност помощник-фармацевт в Медицинския университет в гр. Плевен и Криси Георгиева от с. Румянцево, която е вече втора година студентка по история и геополитика на Балканите в Софийския университет. Те повярваха в себе си!

Лидерската програма цели именно да вдъхне увереност на ученици в региона да се противопоставят на проблеми в тяхното населено място. А ако питате самите тях за лидерската програма на “Училищни чудеса”, ще чуете:

“Училищни чудеса е място, на което се учим да не пренебрегваме проблемите си, а да се опитаме да ги решим и да променим нашата среда, ако тя не ни харесва.”, ученичка от с. Румянцево

“Училищни чудеса ни научи да вярваме в себе си и, че трябва да продължаваме напред, каквото и да става”, ученичка от с. Петревене

Имаме готовност да стартираме програмата за 20 участници през февруари 2021 и да я продължим до края на годината. За целта ще са ни необходими 4900 лв., които ще използваме за начално финансиране на проектните идеи на всеки от 20-те участници, 2 обучителни уикенда, които се надяваме, че ще можем да проведем на живо (а не онлайн) в по-топлите месеци на 2021; тестове за подбор за най-подходящ ментор за участниците.

Ако подкрепите лидерската програма в общините Ябланица и Луковит, вие вдъхвате така нужните кураж и увереност на хора от малки населени места да подобрят заобикалящата ги среда и да вдъхновят с примера си и други в своите общности и отвъд!

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с текст DMS MENTOR на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Новини и коментари

Основна снимка
Йоана Славова
Дарения
 731  лв.

Целева сума
 4,900  лв.
Край на кампанията
07.02.2021
Дарители
8

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Ук"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Димитър К.  300  лв.
Анонимен дарител  11  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Йоана Славова

QR Code на кампанията

Вдъхни светлина и кураж! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта