Всички кампании

Учи с игра за климатичните промени!


Чрез тази кампания целим да наберем средства за отпечатването на  модерна настолна игра за климатичните промени в България. 

Защо за климатичните промени? Опазването на околната среда и намаляване на темпа на климатичните промени са едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Нужни са конкретни стъпки за възстановяване на нарушеното равновесие и за отговорно поведение и осъзнатост за последствията от нашите действия, в които трябва да възпитаме децата си. Ние от Българска фондация Биоразнообразие ще помогнем българските деца, техните учители и семейства да научат повече за начините да опазим природата и да намалим промените в климата в ежедневието си по забавен и лесен начин. 

Защо игра? Защото докато играем, лесно и неусетно учим за себе си, за сложния свят, в който живеем и за това какво можем да направим ние, за да бъде той едно по-добро място. Защото ще бъде подходяща както за разнообразяване на учебните занимания и теми в училищна среда, така и за свободното време и забавление у дома. Всеки ще иска да я има. 

Какво представлява играта? Стратегическа игра за 2+ играча, които могат да играят в екип или самостоятелно. Развитието на играта се базира на избора на играчите за дадено действие, като им дава възможност да сравнят резултатите от лесни решения, които са за сметка на природата, и от по-сложни и комплексни възможности за действие. Игралното поле и картите към него са оформени с лесно разбираеми графични елементи и пиктограми, лесни за възприемане. Правилата се обясняват бързо, а самата игра ще продължава около 30 минути. 

До кого ще достигне играта? Играта ще бъде разпространена безплатно до еко-клубове, кръжоци, класове, школи. През следващата година играта ще бъде награда за знанията и старанията на близо 300 деца и младежи, участници в организирани от нас конкурси и състезания на природозащитна тема, Допълнително, тя ще бъде разпространена до младежи, участници в нашите образователни програми, партньорски организации и активисти доброволци. Нашата организация също води множество работилници, изнесени класове и гостувания в училища, за чието провеждане играта ще бъде безценен ресурс за по-лесно представяне на темата за климатичните промени. 

Колко струва? Единичната производствена цена е 60 лв. с ДДС и целта ни е да отпечатаме 600 броя. Средствата за дизайн, концептуално разработване и част от печата вече са осигурени в рамките на международния проект на БФБ – GameOn!. Необходимо е нашата организация да събере оставащата сума от 5000 лв., за отпечатването на тиража за България. 

Кои сме ние? Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) е неправителствена организация, която работи за опазване на природата в България  в ключови за биоразнообразието райони като Централен Балкан, Пирин, Бургаските езера, Природните паркове „Странджа“ и „Беласица“, Западна Стара планина, Осогово и др. Интерпретацията и образованието за природата са сред нашите приоритети. 

Новини и коментари

Основна снимка
Йорданка Славова
Дарения
 1,630  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
27.12.2020
Дарители
28

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска фондация Биоразнообразие

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Росен  60  лв.
Станислав Гавалюгов  120  лв.
Емилиян Георгиев  10  лв.
Йорданка Петкова-Радоева  10  лв.
Гергана и Добрин  60  лв.

Дар за дарители


Дарете 15 лв. и ще получите:
Метална сламка за многократна
употреба, комплект 2 бр. и четка за
почистване в памучна торбичка Game on! Не
само ще помогнете за образователни
инициативи за природата, а ще можете
да намалите и своя личен екологичен
отпечатък.

Общо 50 дара са осигурени.
 

Дарете 25 лв. и ще получите:
Tениска от органичен памук GameOn, с
послание, че всеки от нас може да е
супер герой за природата и своя град.

Общо 20 дара са осигурени.
 

Дарете 40 лв. и ще получите:
Тениска от органичен памук GameOn +
метална бутилка, с послание в тон.
Всеки от нас може да е супер герой за
природата и своя град. С използването
на бутилката, намалявате използването
на еднократна пластмаса в ежедневието
си.

Общо 25 дара са осигурени.
 

Дарете 60 лв. и ще получите:
Нашата настолна игра за климатичните
промени! Ще бъде отпечатана в срок от
минимум 3 месеца.

Общо 30 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Всички описани продукти до тук +
практична платнена торба GameOn!

Общо 25 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Йорданка Славова

QR Code на кампанията

Учи с игра за климатичните промени! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта