Всички кампании

Нашите герои са ваши герои! Заедно можем да им дарим арт терапия!


Фондация „АРТОН България“ дългогодишно провежда първата за страната болнична Програма АРТОН по арт терапия за деца с онкологични заболявания. Лечението с изкуство е най–лекото, носещо радост и вдъхновение! Арт терапията е забавление, но и емоционално възстановяване, помага на малките герои да се справят с тъгата, умората и страха, възникващи по време на борбата с коварното заболяване. С нея в стерилната болнична обстановка настава истинско вълшебство! Усмихнат арт терапевт поднася на децата пъстър избор от възможности за майсторене - рисуване с водни пастели, с акварел, дори с пръсти, изработка на пана с естествени материали или на пластики с бързосъхнеща глина, гравиране на собствени чаши, създаване на кукли от плат и прежда, изработка на бижута, декориране на кутийки за тайни. В друго занимание от пълен шкаф с инструменти всеки сам избира своя музикален инструмент и заедно в групата свири тактовите етюди, всички пеят и се смеят, ритмуват в синхрон под диригентство на благ и търпелив музикотерапевт.

В заниманията се включват всички – и малки, и по–големи деца, и тези, които водят на повод след себе си системите с лекарство, и онези, които не могат да станат и творят от леглото. И така в уютна артистична обстановка, обградени с топло внимание и подкрепа от приятел, децата неусетно се потапят в съвсем друга реалност, далечна от болничната  – тази на детските мечти и радост. Те творят и се чувстват спокойни, споделят свободно преживявания, опознават себе си и света, вдъхновяват се и взаимно си помагат. Това ги прави сигурни в пътя напред и пълни сърцата им с вяра!

Месечно програмата се провежда с около 50 деца. Необходими са средства за закупуване на художествени материали, хигиенни консумативи и хонорари на специалисти, което на месец възлиза на 830 лв., съответно за година 10 000 лв.

С дългогодишната си дейност ние постигнахме промяна в нагласите и практиките в медицинската общност към разширяване и обогатяване на психологичната подкрепа за децата с рак. Днес програмата по арт терапия подкрепя психологично малките герои така, както това се случва във всички  модерни онкологични центрове по света.

Помогнете ни да продължаваме напред! Да бъдем заедно за децата и да случваме вълшебството на лечението с изкуство!

 

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с текст DMS ARTON на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация Артон
Дарения
 11,336  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
29.12.2020
Дарители
19

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: АРТОН България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  60  лв.
Isobar Commerce Bulgaria  6,261  лв.
Анонимен дарител  7  лв.
Мария Балева  430  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация Артон

QR Code на кампанията

Нашите герои са ваши герои! Заедно можем да им дарим арт терапия! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта