Всички кампании

#ХапкаНадежда Пловдив


Update 17.11.2020: Благодарим на всички дарители, които подкрепиха #ХапкаНадежда, Пловдив. 

От днес камапнията става национална, може да подкрепите медиците от цялата страна тук: https://platformata.bg/bg/kauzi/935:4263-2020-11-13-11-48-58/details/campaign.html

#ХапкаНадежда е инициатива за даряване на вкусна, топла, качествена храна под формата на обяд/вечеря за медиците в ковид отделенията, реанимациите и спешните центрове.

Да дадем глътка въздух за всички Вас, които не спирате да ни питате за това как може да се включите в инициативата ни #ХапкаНадежда.

За голямо наше щастие #ХапкаНадежда бе прегърната с огромно желание от толкова много хора, че последните дни започнахме да не смогваме. Тази инициатива просто завладя всички ни, накара толкова много медици да се усмихнат, накара толкова много хора отново да повярват, че дори и в много тежки времена като днешното, ние преди всичко сме Хора, виждаме, оценяваме и сме благодарни на тези Човеци, които в момента не само рискуват живота си, но са и на предела на силите си

.#ХапкаНадежда не е нещо, което ще промени ситуацията в България по отношение на болезнената липса на медицински персонал. #ХапкаНадежда не може да ликвидира проблемите, които съществуват в здравната ни система от години и сега в момента все по-силно излизат на повърхността. #ХапкаНадежда е нещо друго. #ХапкаНадежда е от Човека за Човека. Тя е нашето тихо „Благодарим Ви!“ #ХапкаНадежда е нашето силно признание, че виждаме, че разбираме и сме до тях. #ХапкаНадежда е споделения залък в едно гладно за добрини време.

#ХапкаНадежда е моята ръка, която държи тяхната. Днес

Какво решихме по отношение на организацията с оглед на ефективност, логистика, прозрачност, мотивираност и на база на опита ни до момента.

Нека #ХапкаНадежда в различните градове от България бъде поета като инициатива от местни НПО-та доброволци, които да направят съответната организация на място.

Ние Проект за доборото и Гората.бг се заемаме с организацията на кампанята в София и Пловдив. И подкрепяме с информация, идеи, комуникация всички местни инициативи, а такива вече се случват в цялата страна и това е прекрасно.

Доста се „дърпахме“ от идеята за централизирано събиране на средства „купи обяд“ да минава през нас като цяло, но истината е, че толкова много хора ни пишат, че искат да даряват и ни молят да го направим, а няма как стотици хора да поръчват на различни места и някак си това да достига до определени болници по едно и също часово време. За трудната задача с логистиката ще пишем допълнително.

Та, нашето решение е следното:

  • Откриваме дарителска кампания #ХапкаНадежда София и #ХапкаНадежда Пловдив с подкрепата на нашите приятели от Бикоуз, с които сме правили всички наши кампании до момента, на платформата.бг.
  • Ще събираме седмица за седмица средствата и ще поръчваме храната САМО ОТ Ресторанти, Фирми, които вече са били самостоятелни дарители на #ХапкаНадежда и за които сме сигурни, че приготвят качествена храна. По този начин ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на оцеляването си и за миг не са отказали да помагат.
  • Ще подготвим форма, която ще изпратим до болниците, така че и тези, които все още не са чули за кампанията да могат да се възползват. Уточнението е, че храната в момента ще бъде за ковид отделения, реанимация, спешни центрове.
  • НПО-та от други градове, които искат да поемат локално инициативата ще бъдат подпомогнати от нас по всякакъв начин. Ще могат да открият дарителска сметка в платформата, да ползват името, слогана с цел неговото популяризиране, ще ги подкрепим комуникационно, с информация, идеи и всичко, което можем, за да предадат нататък това чисто добро.
  • Ще актуализираме постоянно списъка от ресторанти и фирми дарители, така че да насърчаваме хората, да подкрепят доброто като си поръчват от тях.

И най-важното ще оставим инициативата да заживее свой собствен живот в сърцата на хората и ще я развиваме както винаги досега сме правили с всички наши кампании ЗАЕДНО.

За повече информация:

Проект #задоброто https://www.facebook.com/groups/576567709599713

Гората.бг https://www.facebook.com/100000.GORA  

Новини и коментари

Основна снимка
Проект #задоброто и Гората.бг
Дарения
 210  лв.

Целева сума
 8,000  лв.
Край на кампанията
15.11.2020
Дарители
4

Категория на кампанията : Изберете категория

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Медиците на първа линия

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Атанас Гаджев  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Проект #задоброто и Гората.бг

QR Code на кампанията

#ХапкаНадежда Пловдив - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта