Всички кампании

#ХапкаНадежда


Update: 17.11.2020: Събраните до тази дата средства в размер на 4216лв. ще покрият разходи за топла храна на медиците от София. Благодарим на всички дарители!

От днес разширяваме кампанията в национална. Фондонабирането за по-малките градове е предизивкателство, а нуждите на медиците  са същите навсякъде. Затова започваме да набавяме храна за болници в София, но и за цялата страна. Продължавайте да ни подкрепяте!

#ХапкаНадежда е инициатива за даряване на вкусна, топла, качествена храна под формата на обяд/вечеря за медиците в Ковид отделенията, реанимациите и спешните центрове.

Да дадем глътка въздух за всички Вас, които не спирате да ни питате за това как може да се включите в инициативата ни #ХапкаНадежда.

За голямо наше щастие #ХапкаНадежда бе прегърната с огромно желание от толкова много хора, че последните дни започнахме да не смогваме. Тази инициатива просто завладя всички ни, накара толкова много медици да се усмихнат, накара толкова много хора отново да повярват, че дори и в много тежки времена като днешното, ние преди всичко сме Хора, виждаме, оценяваме и сме благодарни на тези Човеци, които в момента не само рискуват живота си, но са и на предела на силите си.

#ХапкаНадежда не е нещо, което ще промени ситуацията в България по отношение на болезнената липса на медицински персонал. #ХапкаНадежда не може да ликвидира проблемите, които съществуват в здравната ни система от години и сега в момента все по-силно излизат на повърхността. #ХапкаНадежда е нещо друго. #ХапкаНадежда е от Човека за Човека. Тя е нашето тихо „Благодарим Ви!“ #ХапкаНадежда е нашето силно признание, че виждаме, че разбираме и сме до тях. #ХапкаНадежда е споделения залък в едно гладно за добрини време.

#ХапкаНадежда е моята ръка, която държи тяхната. Днес

Какво решихме по отношение на организацията с оглед на ефективност, логистика, прозрачност, мотивираност и на база на опита ни до момента.

Нека #ХапкаНадежда в различните градове от България бъде поета като инициатива от местни НПО-та доброволци, които да направят съответната организация на място.

Ние Проект за доборото и Гората.бг се заемаме с организацията на кампанята в София и Пловдив. И подкрепяме с информация, идеи, комуникация всички местни инициативи, а такива вече се случват в цялата страна и това е прекрасно.

Доста се „дърпахме“ от идеята за централизирано събиране на средства „купи обяд“ да минава през нас като цяло, но истината е, че толкова много хора ни пишат, че искат да даряват и ни молят да го направим, а няма как стотици хора да поръчват на различни места и някак си това да достига до определени болници по едно и също часово време. За трудната задача с логистиката ще пишем допълнително.

Та, нашето решение е следното:

  • Откриваме дарителска кампания #ХапкаНадежда София и #ХапкаНадежда Пловдив с подкрепата на нашите приятели от Бикоуз, с които сме правили всички наши кампании до момента, на Платформата.бг.
  • Ще събираме седмица за седмица средствата и ще поръчваме храната САМО ОТ ресторанти, фирми, които вече са били самостоятелни дарители на #ХапкаНадежда и за които сме сигурни, че приготвят качествена храна. По този начин ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на оцеляването си и за миг не са отказали да помагат.
  • Ще подготвим форма, която ще изпратим до болниците, така че и тези, които все още не са чули за кампанията да могат да се възползват. Уточнението е, че храната в момента ще бъде за ковид отделения, реанимация, спешни центрове.
  • НПО-та от други градове, които искат да поемат локално инициативата ще бъдат подпомогнати от нас по всякакъв начин. Ще могат да открият дарителска сметка в платформата, да ползват името, слогана с цел неговото популяризиране, ще ги подкрепим комуникационно, с информация, идеи и всичко, което можем, за да предадат нататък това чисто добро.
  • Ще актуализираме постоянно списъка от ресторанти и фирми дарители, така че да насърчаваме хората, да подкрепят доброто като си поръчват от тях.

И най-важното ще оставим инициативата да заживее свой собствен живот в сърцата на хората и ще я развиваме както винаги досега сме правили с всички наши кампании ЗАЕДНО.

За повече информация:

Проект #задоброто https://www.facebook.com/groups/576567709599713

Гората.бг https://www.facebook.com/100000.GORA  

 

Новини и коментари

Основна снимка
Проект #задоброто и Гората.бг
Дарения
 7,951  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
06.12.2020
Дарители
104

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Медиците на първа линия

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Veselina  15  лв.
Лидия Симова  50  лв.
Даниела Недялкова  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Проект #задоброто и Гората.бг

QR Code на кампанията

#ХапкаНадежда  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта