Всички кампании

ПРОМЯНАТА - Амалипе


ПРОМЯНАТА е в образованите деца.

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ вече 20 години работи за по-доброто бъдеще на ромските деца и младежи, а покрай тях – и за цялата общност. Помагат им да опознаят и запазят своята култура и история. Въвеждат граждански ценности и местно гражданско ръководство в общността, за да й помогнат да се модернизира, да се застъпва за своето развитие и да преодолява предразсъдъците и социалното изключване.

Вярват, че промяната започва от образованието. В партньорство с близо 300 училища в цялата страна, са създали модел, който превръща училището в интересно и приемащо място за всяко дете. Въвличат родителите в училищния живот, създават мрежа от ученици-наставници. Фокусират се върху възможностите и успехите на всяко дете и му дават увереност, че може да успее. В резултат, в училищата, в които работят, под 1% от децата отпадат от образователния процес. Намалели са ранните бракове, а 92% от учениците продължават да учат и след 7 клас.

 

Защо да ги подкрепите: 

COVID-19 пандемията изправи учениците от уязвими и бедни общности пред ново предизвикателство – невъзможност да се включат в дигиталното образование. Проучване на “Амалипе” сред над 200 училищата, показва, че ¼ от учениците нямат подходящи устройства, нито умения да работят добре с тях.

За да им помогнат, “Амалипе” създават кампанията “Стара техника за ново начало“, чрез която призовават всички, които могат, да дарят стари, но работещи дигитални устройства. Събраната техника Центърът предоставя на училищата и на деца от нуждаещи се семейства, с които работят.

Подкрепата за децата обаче не спира до тук. За да ги научат да използват устройствата пълноценно за учене, на помощ идват ученици-наставници. Това са активни младежи, които могат най-лесно да достигнат до своите връстници, да бъдат техни ментори и да ги мотивират. В допълнение “Амалипе” ще срещат децата с професионалисти от IT сектора и други успели хора. Те ще служат за пример на учениците, ще им помогнат да повярват в своите възможности и да следват мечтите си.  

От Център „Амалипе“ знаят, че тези деца имат огромен неразгърнат потенциал и не бива да остават пренебрегнати. Това, което им трябва, е малко надежда и някой да повярва в тях днес, за да бъдат те лекарят или програмистът, които да помогнат на света утре.

Подкрепете ги и Вие, като дарите!

Новини и коментари

Основна снимка
Пламена Димитрова
Дарения
 95  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2020
Дарители
3

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Mihaila Katsarova  25  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Пламена Димитрова

QR Code на кампанията

ПРОМЯНАТА - Амалипе - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта