Всички кампании

Спешна психотерапевтична подкрепа за най-уязвимите от Covid-19


Ние сме професионален екип от психотерапевти и социални работници към Българското общество по групова анализа и групови процеси (БОГАГП) и създадохме Kabinet.bg – платформа за спешна и безвъзмездна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа по време и след условията на Covid-19.

Желанието ни е да осигурим така необходимата в ситуацията на Covid-19 незабавна емоционална подкрепа на най-застрашените и изложени на извънреден риск от прегаряне уязвими групи: изнемогващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори на първа линия; възрастни самотни хора; хора, живеещи в социални институции; хора под карантина, преболедували или претърпели загуба на близък от болестта; хора от застрашени групи по медицински причини; хора, живеещи в бедност, изолация и с ограничен достъп до комуникация; хора под карантина поради болестта; жертви на домашно насилие;  младежи и всички други, които изпитват остра нужда от разбиране и осмисляне на тази ситуация. 

С Вашето дарение ще дадем шанс за емоционална подкрепа на много повече уязвими групи от хора в най-голям риск по време на Covid-19. Вашето дарение ще помогне на поне още 200 души от най-засегнатите общности да получат по 5 сесии за безвъзмездна емоционална подкрепа от професионалист, който работи като доброволец в инициативата. Подкрепата ви дава безценна възможност на някой в затруднение да не бъде сам в страданието си в този момент. Даренията ще се използват за включване на повече психотерапевти-доброволци и обезпечаването им с дистанционна връзка, както и за подпомагане на спешни нужди на различни групи и общности в изолация. 

Kabinet.bg е във връзка с хората в най-голям риск и нужда през мрежа от държавни, общински, медицински и неправителствени структури. Така достигаме и до най-уязвимите групи, за които те се грижат. Предоставяме спешна психотерапевтична помощ - по телефон, имейл, чат и онлайн чрез видео връзка, за да достигнем до всеки, който е в голямо затруднение.

Симптомите на пост-травматичен стрес, нарушения на съня, усилване на страхове, обсесивно или рисково поведение, насилие все повече ни придружават в ежедневието – в личната и професионална среда. Условията за справяне с проявленията на застрашеното психично здраве у нас изостават с десетилетия спрямо практиките на страните от ЕС. Психо-социалната профилактика и рехабилитация остават неразвити и не обхващащи дори малка част от страдащите, защото се осигуряват почти изцяло от доброволци и неправителствени организации със сили на изчерпване, поради размера и ръста на проблема.

Идеята ни за безплатна линия за психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа във време на безпрецедентна криза Covid-19 беше валидирана като навременна и важна от CEI - Central European Initiative сред над 7 хил. кандидатури от цяла Европа, единствен проект от България и подкрепена частично.

Организатор: Българско общество по групова анализа и групови процеси (БОГАГП), неправителствена организация в обществена полза, с екип от професионални психотерапевти, социални работници с най-висок ценз за практикуване – по български и международни стандарти за индивидуална и групова психотерапия.

Партньори на кампанията: Central European Initiative, Фондация BCause, Dnevnik.bg.

Новини и коментари

Основна снимка
Българско общество по групова анализа и групови процеси БОГАГП
Дарения
 1,100  лв.

Целева сума
 25,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2020
Дарители
14

Категория на кампанията : Бедствия / кризи

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: БОГАГП

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
КОЛОР ЕФЕКТ ООД  250  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Симеон Василев  20  лв.
Мария Урилска  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 20 лв. и ще получите:
Достъп до онлайн конференция,
посветена на психичното здраве

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Българско общество по групова анализа и групови процеси БОГАГП

QR Code на кампанията

Спешна психотерапевтична подкрепа за най-уязвимите от Covid-19 - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта