Всички кампании

Запази усмивката на Зара


Зара е момиченце на 8 години, което е с диагноза - вътрешна хидроцефалия, амавроза (дефицит на зрение или т.нар.слепота от мозъка) и ДЦП - спастична квадрипареза. До този момент е оперирана 10 пъти в България, сменени са две мозъчни клапи и е преминала още 3 оперативни интервенции  с автоложни клетки от костен мозък - BMAC Therapy в Истанбул.

През 2020 год. на Зара предстои ортопедична интервенция – поставяне на ботокс в областта на таза и корекция на дясното стъпало. Стойността й е 9500 EUR и средствата за нея са набрани. Интервенцията беше предвидена за началото на април, но  отложена заради епидемията от коронавирус. Очаква се нова дата за нея и дата за изследване "Анализ на походката" - в Истанбул, на базата на което ще се прецени отново ортопедичната хирургична намеса. След възстановяване ще са необходими поне 3 месеца интензивна рехабилитация, която тя провежда в център РИБЕМ - Истанбул. Стойността за 1 месец е 4320 евро, а заедно с престоя необходимата сума е 5320 евро на месец.

Предстои й преглед от офталмолози от клиниката на Фьодоров, който се предвижда да бъде в Сърбия и след който ще се прецени възможността за операция или стимулативно действие.  Имаше дата и за нея към края на месец март, но поради епидемиологичната обстановка също е отложен. Очаква се дата и от там.

Сумите за рехабилитация, изследвания, прегледи и медицински нужди са непосилни за нашето семейство и се обръщаме към всички вас - с молба за подкрепа.

Благодарим на всеки протегнал ръка към Зара! 

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Йорданка Стефанова
Дарения
 1,934  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
27.01.2021
Дарители
54

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: Велизара Василевa Богоева

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Веселина Йорданова  60  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Таня Шаламанова -Димитрова  25  лв.

Инициатор

Основна снимка
Йорданка Стефанова

QR Code на кампанията

Запази усмивката на Зара - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта