Всички кампании

Подкрепете 10-ата лятна академия на “Заедно в час” за 600 ученици


 

За десета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

 

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Академията ще се проведе от 28 юли до 13 август в 3 столични училища в София.

Учителите по време на Лятната академия са новите участници в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Какво е различното тази година?

  • Заради пандемията от COVID-19 ще обърнем специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение. За осъществяването на академията на живо в училищата сме предприели и допълнителни мерки за безопасност и дезинфекция, за да защитим максимално учениците, техните семейства и училищните екипи.
  • За първи път ще имаме Лятна академия в 75 ОУ “Тодор Каблешков” в кв. Факултета. Тя ще позволи на децата от начална степен да имат достъп до полезни и развиващи дейности през лятото, които да им помогнат да запълнят пропуски в знанията от учебната година, да бъдат по-мотивирани да ходят на училище и по-уверени в собствените си възможности.
  • Във всички училища по време на лятната академия тази година обръщаме специално внимание на подготовката по: 

Математика: Един от основните предмети, с който много ученици изпитват трудност. Ще покажем на учениците, че математиката може да е много интересна, забавна и приятна като игра.

Английски език: Ученето на чужд език е ключово за 21 век, затова и тази година ще подкрепим учениците да станат по-уверени и мотивирани в изучаването на английски, независимо от началното ниво.

Социално-емоционално учене в начален етап: Развитието на социално-емоционални умения ще помогне на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.

С какво още са полезни заниманията в Лятна академия:

  • Учениците поддържат знанията и уменията си;
  • Учениците създават нови приятелства, научават повече за ученици от други училища и квартали;
  • Академията помага на учениците да са по-мотивирани;
  • Летните занимания осигуряват вълнуващи дейности, игри и възможности за неформално учене;
  • Подобряване на българския език и комуникационните умения за деца, които живеят през учебната година в чужбина или са с различен майчин език от българския;
  • Академията помага за по-плавно влизане в новата учебна година и това децата да се чувстват по-уверени и спокойни за собствените си знания;

Защо да ни подкрепите?

Лятната академия на “Заедно в час” винаги е била безплатна за родители и ученици. Вече десета година организираме смислени и полезни занимания за ученици от цяла София. През партньорство с други неправителствени организации даваме възможност в академията да се включат и много деца, чиито родители нямат възможност да си позволят други летни занимания. Често това са деца от уязвими общности, застрашени от отпадане от училище и от семейства с по-ниски доходи. Благодарение на редица корпоративни и индивидуални дарители можем да обезпечим разходите по организацията на академията. Тази година решихме да отворим дарителската кампания, за да продължаваме да достигаме до повече деца от различни социални групи и академията да остане напълно безплатна за деца и родители. 

Вашето дарение ще ни помогне да осигурим плавното и професионално организиране на академията, да обезпечим всички разходи, свързани с обучението на учениците, всички нужни учебни материали и транспорта за децата в най-голяма нужда.


Повече за Лятната академия вижте и във видеото тук.


За “Заедно в час”
Мисията на “Заедно в час” е да осигури равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. За тази цел „Заедно в час“ развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Организацията поддържа силна общност от настоящи участници и възпитаници на своите програми и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне устойчиво достъпа до качествено образование на всяко българско дете.


В “Заедно в час” вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният ресурс за положителна промяна в образованието. Ето защо в своята програма “Нов път в преподаването” ние намираме, обучаваме и развиваме хора, които са силно мотивирани да допринасят за достъпа на всяко дете до качествено образование в България; качествено образование, което води до функционираща икономика и силно общество.
Фондация „Заедно в час“ е създадена през юли 2010 г. по инициатива и с щедрата финансова подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от международната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се прилага в повече от 50 други държави на шест континента.

 

Новини и коментари

Основна снимка
Цветанка Манчева
Дарения
 90  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
26.07.2020
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Заедно в час"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Jeffery Warner  45  лв.
Лиляна Владова  10  лв.
Виолета  20  лв.
Павлина Радославова  15  лв.

Дар за дарители


Дарете 0 лв. и ще получите:

Общо 0 дара са осигурени.
Количеството е изчерпано.
 

Инициатор

Основна снимка
Цветанка Манчева

QR Code на кампанията

Подкрепете 10-ата лятна академия на “Заедно в час” за 600 ученици - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта