Всички кампании

Литературен подлез в Годината на Вазов!


ПОдЛЕЗНО е организация, която се грижи за творческото обновяване на пространства в нужда. Нашата визия е всички подлези в София и страната да се превърнат в произведения на изкуството с помощта на стенописи (графити), креативни инсталации, образователни елементи, пейки и т.н.

 

За да оживим иначе скучните подлези и да ги превърнем в места, през които всеки да предпочита да мине (вместо да избягва, защото са мрачни, мръсни, миришещи и заплашителни), ние използваме различни тематики, вдъхновени от заобикалящата ги градска среда, като кино, музика, природа, наука, фолклор, спорт и т.н.

 

През 2020 какво по-хубаво от темата “литература”? Ако не знаете, тази година е обявена като “Годината на Вазов”, като на 9 юли се навършват 170 години от рождението на най-значимия български писател и поет. Литературата и книгите са изключително важни за всеки народ - те са ни крепили векове наред, помагали са ни да запазим историята и паметта си, фолклора, традициите, обичаите, народопсихологията и ние продължаваме да се обръщаме към четенето, когато преминаваме през трудни времена.

 

Станете част от това нетрадиционно празнуване на литературата, заедно с Вазов и с великите произведения на всички времена и ни помогнете да преобразим нашия 10ти подлез по начин, който интригува, вълнува, докосва всеки минувач и подарете усмивка на себе си и на всички забързани в ежедневието си пешеходци.

 

Всяка подкрепа, колкото и малка да е тя, е значима - не само за нас и за вас, за минувачите, за децата, но и за целия град и всички негови посетители!

 

Ще бъдем благодарни за всяко дарение, както и участие на доброволци (можете да станете част от нашата доброволческа мрежа като се запишете тук: https://podlezno.org/contribute).

 

Бъдете част от промяната! Лесно е :)

Новини и коментари

Основна снимка
Юлия Иванова
Дарения
 70  лв.

Целева сума
 500  лв.
Край на кампанията
13.10.2020
Дарители
2

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация ПОдЛЕЗНО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Яна Трайкова  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Грамота за принос към каузата

Общо 5 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Грамота за принос към каузата

Общо 5 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Юлия Иванова

QR Code на кампанията

Литературен подлез в Годината на Вазов! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта