Всички кампании

За децата на самотните майки / Фондация САРРА


Всяко дете заслужава щастливо детство. В България децата, отглеждани само от единия родител са пораснали преждевременно, защото вече са се сблъскали с най-черните житейски краски. Недоимък, недохранване, лоши битови условия, липса на играчки, учебници и помагала. Ние, във Фондация САРРА инициираме кампанията „За децата на самотните майки“ с цел да подпомогнем няколко български майки, за които всеки ден е борба.

Д.Г.М., на 35 г. е самотна майка на три деца /1 г., 11 г., 13 г./. Нейният живот драматично се преобръща преди 6 години. Тя е имала спокоен и нормален живот до момента, в който съпругът е претърпял инцидент и тя  остава сама с две малки деца на ръце. Тя събира сили и кураж да продължи напред. Преди 2 години се запознава с един човек, който е загрижен за нея и децата и й вдъхва увереност, че може да бъде отново щастлива и обичана. За съжаление на четвъртия месец от бременността, той се връща в родината си и повече не се обажда, дори и след, като синът му се ражда. Така Д.Г.М. остава единствения родител и на трите деца. Семейството живее под наем, което допълнително утежнява семейния бюджет.  Всеки месец плащането на наема, покриването на режийните разходи са изпитание,  защото тя работи едва по 4 часа на ден и то на непълна работна седмица.

С.Р.Л., на 32 г. е самотна майка на 8 деца /14 г., 11 г., 10 г., 9 г., 7 г., 5 г., 4 г. и 3 г./. Животът на семейството се преобръща, когато преди 2 години, съпругът е задържан и осъден с ефективна присъда. Семейството се озовава на улицата, без дом и без средства. В резултат на дарителски кампании, семейството е подпомогнато и е настанено да живее в къща, предоставена безвъзмездно от дарител. За съжаление, къщата не е била поддържана през годините и в момента се нуждае от основен ремонт. С.Р.Л. работи на непълен работен ден, за да може да се грижи и за децата си. Семейството е в изключително тежко финансово положение. Не достигат средства за покриване на базовите нужди на децата. 

И това са само част от самотните майки, на  които Фондация САРРА помага. Общо децата, които се нуждаят от подкрепа са 19. Те имат нужда от пълноценна храна и витамини, за да растат здрави. Те имат нужда от сезонни дрехи и обувки, за да изглеждат, като своите връстници и да не се притесняват да отидат на училище. Те имат нужда от учебни пособия и лаптопи, за да бъде учебният им процес гладък и ефективен. Детството е най-важният етап в човешкото развитие, а ние можем да им помогнем да имат нормално и щастливо детство.

Новини и коментари

Основна снимка
Bozhidarka Yordanova
Дарения
 385  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
10.07.2020
Дарители
8

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация САРРА

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Лилия Карамфилова  20  лв.
Юлкяр  120  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Васил Бъсин  60  лв.

Инициатор

Основна снимка
Bozhidarka Yordanova

QR Code на кампанията

За децата на самотните майки / Фондация САРРА - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта