Всички кампании

#задоброто Легълца за оздравяване #задецатаГерои в неврологията


Здравейте, Приятели!

Предстои един голям празник - този на децата. За едни той ще бъде посрещнат с много усмивки, игри, балони, с мама, с тати, с тичане в парка, сладолед. За други едни деца герои ще бъде посрещнат в болница. За тези дечица ние няма да спрем да се опитваме да правим чудеса. За тях и за техните родители, за лекарите им. И ето ни днес отново започваме. Или по-скоро продължаваме. Историята отново не е от леките, но е повече от вдъхновяваща.

Настоящата кампания е в ръцете на две жени. Едната, която ще ви представим днес, вече познавате. Тя е едно от лицата на За Доброто. Нейната лична изповед е поводът да се захванем. След малко ще разберете, че всъщност нямаме избор.

Тя е Поли! Преди време ви споменахме, че Поли минава през един от най-трудните предизвикателства в живота си. Докато не спираше да работи по кампанията с covid-19, Поли се бореше за живота на малкото си дете. Истината е, че през цялото това време никоя от нас така и не разбра откъде Поли намираше тези сили, енергия и мотивация да звъни по доставчици на ръкавици, да организира цялата история с шлемовете, да се чува с лекари и сестри, докато се подготвя за едно от най-тежките изпитания. Сега тя иска да ви разкаже. Как няма просто да си тръгне от място, което има нужда от промяна. Не за нея, защото тя вече премина от там. А за следващите.

„В началото на месец март моето бебе, тогава на година и три месеца, беше диагностицирано с кистозен тумор в мозъка, който причинява множество епилептични припадъци. Прекрасните педиатри в клиниката по неврология в Педиатрията успяха да диагностицират правилно детето ми с помощта на неврохирурзите от болница Св. Иван Рилски, с които те работят плътно. В средата на април, навръх пандемията с карантинен режим и във вихъра на кампанията ни  #задоброто срещу bgcovid-19 бяхме приети в болницата Св. И. Рилски за спешна операция. Отстраниха тумора, който за наше най-голямо щастие се оказа доброкачествен. В отделението по неврохирургия бяхме 9 дни. Докторите, сестрите и санитарите бяха прекрасни. Настаниха ни в самостоятелна стая, но се оказа, че в цялото отделение няма нито едно детско болнично легло, въпреки че годишно там се лекуват средно около 120 деца на възраст около една година. В стаята имаше чудесно ремонтирана баня, която не можах да ползвам 5 дни, защото ме беше страх да оставя детето си само на леглото. Болничните легла за възрастни съвсем не са подходящи за деца. Имат една частична преграда, която съвсем не може да попречи на едно активно дете да скочи или да падне долу. Като прибавим към това и ужаса да не си удари току- що оперираната глава в нещо наоколо, можете да си представите постоянния стрес. Вечер спяхме в едно легло поради същата причина, въпреки че имах на разположение легло за мен. През деня, когато той спеше, аз се страхувах да заспя на съседното легло и така умората и изтощението надделяха около четвъртия ден. После вече всичко ми се смесва. И през цялото време си мислех „Ех, да имаше едно легло в което да го оставя и да съм спокойна за няколко минути“ . Колко елементарно и колко необходимо! И си казах, че като изляза от там, ще се върна с легла. И като съм на темата с леглата, в Педиатрията има такива детски болнични легла, но са купувани през 70-те. Вече са толкова амортизирани, че приличат на пиратска протеза, но все пак ги има. Старшата сестра в клиниката по неврология там така се зарадва на възможността да се подменят с нови! Нужни са 7. Е, да му се не види, все за 9 легла ще намерим пари! 7 за Педиатрията и 2 за неврохирургията на Св. Иван Рилски. Защото това не може да е нашата нормална реалност. Не може да е тяхната – на децата.“

Сигурни сме, че вече разбирате защо тази кампания е неизбежна. За последните 10 месеца направихме два ремонта на детски отделения в много тежко състояние и започнахме трети. Заведохме 22 деца без родители на ски училище, направихме и една от най-големите кампании в България за подпомагане на медиците ни в борбата с Covid-19. След всяка наша кампания си казваме, че трябва почивка, че не можем повече така. Че трябва да съберем енергия, сила, време. Но винаги, абсолютно винаги се случва нещо, което ни връща обратно на пътя на доброто. Така е тръгнало, така ще бъде и един ден може би светът ни наистина ще стане доста по-добро място за всички ни. Този път ни поведе Поли.

За деня на детето организираме търг-базар с подаръци за вашите любими мъници и за Вас – техните родители. Така ще имате възможност да купите подарък с кауза. Всички пари ще отидат за закупуването на 9 детски легла за невроотделения.

Новини и коментари

Основна снимка
Кремена Кунева
Дарения
 17,400  лв.

Целева сума
 17,000  лв.
Край на кампанията
28.06.2020
Дарители
102

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ ЕАД и УМБАЛ Свети Иван Рилски

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Марио Грозданов  50  лв.
Явор Димитров  100  лв.
Даниел Севов  100  лв.
Вероника Бенчева  50  лв.
Златина Тодорова  60  лв.

Инициатор

Основна снимка
Кремена Кунева

QR Code на кампанията

#задоброто Легълца за оздравяване #задецатаГерои в неврологията - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта