Всички кампании

Да опазим медиците – видеоларингоскоп за МБАЛ „Св. Анна – Варна“


В условията на пандемията от COVID-19 медиците, работещи в реанимация, са изложени на ежедневен риск. Целта на кампанията е да се закупи видеоларингоскоп за отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Св. Анна – Варна“, който да позволява на лекарите да интубират, като имат видимост към гласните връзки без да се навеждат непосредствено над лицето на пациентите, спазвайки по този начин по-безопасна дистанция.

Отделението по Анестезиология и Интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ „Св. Анна – Варна“ разполага с 11 интензивни легла, където се лекуват критично болни от гр. Варна, областта и другите области на Североизточна България. Анестезиологичната дейност се извършва в шестнадесет профилирани операционни зали и два ендоскопски кабинета, която осигурява 24-часово покритие на спешната и планова оперативна дейност в болницата.
ОАИЛ е основно структурно звено за осъществяване на интензивно лечение и предоставяне на интензивни грижи при пациенти с тежки травми, нарушения на основните жизнени функции и при пациенти с разностранна патология, които се лекуват във всички отделения и клиники на МБАЛ „Св. Анна – Варна”. Както всеки от нас може да си представи, извънредното положение не означава, че спешните случаи във Варна и региона са спрели, дори напротив.

Специфична особеност в работата на лекарите от това отделение е, че те са изложени на голям риск при първоначален контакт със спешните пациенти, тъй като те често пристигат в много тежко състояние и дори в безсъзнание, и за които не може да се получи информация какви болести носят. Това е особено сериозна заплаха в контекста на настоящата епидемия.

Един от най-рисковите моменти за лекарите в процеса на лечението на тежко болните е т.нар. ендотрахеална интубация. Това е манипулация, при която се въвежда тръба в трахеята на пациента с цел изкуствено обдишване или осигуряването на проходими дихателни пътища. При използване на стандартна техника с обикновен ларингоскоп лицето на анестезиолога е в непосредствена близост до лицето на пациента, което в настоящите условия крие съществен риск от заразяване с COVID-19.

Целта на кампанията е набиране на средства за закупуване на видеоларингоскоп за ОАИЛ към МБАЛ „Св. Анна – Варна“. Със сигурност няма да е преувеличено, ако кажем, че всеки варненец е бил лекуван или е имал близък, приет и лекуван в МБАЛ „Св. Анна – Варна“ (още позната като Окръжна болница). Моля подкрепете каузата, за да може да намалим риска за тези, от които зависи нашето здраве.

Новини и коментари

Основна снимка
Явор Попов
Дарения
 6,936  лв.

Целева сума
 6,800  лв.
Край на кампанията
22.05.2020
Дарители
23

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: МБАЛ „Св. Анна – Варна – Варна“ АД

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  5,521  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Николай Дянков  50  лв.
Камен Николов  25  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Явор Попов

QR Code на кампанията

Да опазим медиците – видеоларингоскоп за МБАЛ „Св. Анна – Варна“ - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта