Всички кампании

'Наука в кутийка' за всички деца


Избирайки нашата кауза, Вие давате възможност на деца в неравностойно положение и/ли от семейства с ниски доходи от цялата страна да се доближат до забавната наука и знанието – да учат, грешат, откриват, изследват и експериментират, докато играят заедно.

Данни от последни изследвания в образованието показват, че българското училище – вместо да създава възможности, продължава да възпроизвежда и задълбочава социалните неравенства... У нас качественото обучение и развитие обикновено се постигат с дейности ИЗВЪН КЛАСНАТА СТАЯ, които изискват финансов ресурс. Това на практика лишава от избори децата от семейства с нисък социално-икономически статус и от социални услуги/ домове за деца. Те рядко си позволяват да мечтаят смело и да се видят като бъдещи учени, инженери, творци, предприемачи, политици...

Настоящата пандемична ситуация трайно усложни и/или прекъсна  достъпа на децата до извънучилищни занимания, насърчаващи любопитството и създаващи положително отношение на ученето. В отговор Музейко създаде продукт, наречен «Музейко в кутийка». Това е комплект с линк към видеопрезентация, инструкции и материали за работа, който можете да поръчате и да отворите пред децата в класната стая или у дома, като разкриете пред тях вълнуваща тема от света на науката. Първите теми, които избрахме, бяха: «Коледа в кутийка» (за историята на празника и различни традиции по света, данни от ботаниката за дървесните видове, свързване на електрическа схема за изработване на коледна картичка) и «Звездни детективи» (за астрономията).

В края на миналата и началото на тази година с помощта на набрани средства от благотворителни кампании успяхме да изпратим над 1200 кутийки на деца от семейства с нисък доход и социални заведения от 24 населени места в страната. От ежедневното си общуване (макар и дистанционно) с учители и социални работници разбираме, че «Музейко в кутийка» се радва на засилващ се интерес. Получихме запитвания от много малки градове и села, където учат деца, които и преди пандемията от COVID-19 са били с ограничен достъп до подобни преживявания.

За да продължим да изпращаме кутийки, се нуждаем от финансов ресурс. В настоящата ситуация на чувствително намален посетителски поток, разходите на Музейко значително превишават приходите. Ще бъдем истински благодарни, ако подкрепите усилията ни.

Събраните средства от тази кампания ще покрият разходите за достигане на комплекти „Музейко в кутийка“ до деца в неравностойно положение. Всеки 6 лева от получените дарения ще осигурят комплект за 1 дете от училищен клас или социална услуга.

Благодарим на всички, които биха подкрепили нашата инициатива!

Новини и коментари

Основна снимка
Анелия Фернандес
Дарения
 1,087  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
27.06.2021
Дарители
15

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Музейко'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  65  лв.
Ренета Цанкова  300  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Карина Ангелиева  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
благодарствено писмо

Общо 0 дара са осигурени.
Количеството е изчерпано.
 

Инициатор

Основна снимка
Анелия Фернандес

QR Code на кампанията

'Наука в кутийка' за всички деца - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта