Всички кампании

Осмометър за Педиатрията в София


Здравейте Приятели,
имаме една много добра новина, даже две много добри новини! :)
Свързани са с кампанията ни за събиране на средства за закупуване на осмометър за Педиатрията.

Първа добра новина: С нас се свързаха прекрасните Жълти Стотинки, които изразиха желание и готовност да закупят изцяло така необходимото обордуване. От сърце благодарим! Невероятни сте Жълти Стотинки!

Втора добра новина: Към момента по кампанията са събрани 2350лв., с които ще закупим за Педиатрията в София единствения за София пистолет за бъбречна биопсия за деца! С този пистолет бъбречната биопсия почти няма да боли, защото се прави с изключително тънки игли, а изстрелването им към бъбрека е бързо, точно и за секунда. Към настоящия момент единсветното в страната ни отделение по детска нефрология и хемодиализа не разполага с такава апаратура. Е от днес това вече ще е в миналото. Поръчваме пистолета, който струва 2100лв. с ДДС и съответните консумативи, за които ще стигнат останалите събрани средства.
С това кампанията се закрива, а ние от сърце благодарим на всички вас, които не спираме да променяме света #задецатаГерои.

Проект #за доброто сме доброволци, които искат да правят добро. Има много за правене. Каузите се увеличават. Доброволците и енергията – също.
След успешните ремонти на нефрологичното и интензивното отделения на Педиатрията и успешната кампания за закупуване на инфузионни помпи (перфузори), искаме да помогнем на болницата и с още нещо - осигуряване на полуавтоматичен осмометър.
Осмометърът е специален апарат, който се използва за бързо определяне на вариацията на криоскопичната точка (осмотично налягане) в биологични и фармацевтични течни проби. До този момент е нямало такъв уред в лабораторията по Нефрология.
Той би бил много полезен при деца с различни бъбречни заболявания: нарушения във функцията на бъбречните тубули, с бъбречна недостатъчност, редица ендокринни заболявания като безвкусен диабет, при интоксикации с различни лекарства и би допринесъл за поставяне на точна диагноза и ранно лечение при тези деца. Използва се от най-ранна възраст - на практика новородени и младежи до 18 години.

Подкрепете ни отново, за да можем заедно да продължим да случваме доброто!

Новини и коментари

Основна снимка
Проект #задоброто
Дарения
 2,882  лв.

Целева сума
 10,900  лв.
Край на кампанията
30.03.2020
Дарители
42

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Специализирана болница за активно лечение по детски болести - "проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Веселина Йордаова  50  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Стан Б. Й.  40  лв.
Росица Братованова  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Проект #задоброто

QR Code на кампанията

Осмометър за Педиатрията в София - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта