Всички кампании

Осмометър за Педиатрията в София


Здравейте Приятели,
имаме една много добра новина, даже две много добри новини! :)
Свързани са с кампанията ни за събиране на средства за закупуване на осмометър за Педиатрията.

Първа добра новина: С нас се свързаха прекрасните Жълти Стотинки, които изразиха желание и готовност да закупят изцяло така необходимото обордуване. От сърце благодарим! Невероятни сте Жълти Стотинки!

Втора добра новина: Към момента по кампанията са събрани 2350лв., с които ще закупим за Педиатрията в София единствения за София пистолет за бъбречна биопсия за деца! С този пистолет бъбречната биопсия почти няма да боли, защото се прави с изключително тънки игли, а изстрелването им към бъбрека е бързо, точно и за секунда. Към настоящия момент единсветното в страната ни отделение по детска нефрология и хемодиализа не разполага с такава апаратура. Е от днес това вече ще е в миналото. Поръчваме пистолета, който струва 2100лв. с ДДС и съответните консумативи, за които ще стигнат останалите събрани средства.
С това кампанията се закрива, а ние от сърце благодарим на всички вас, които не спираме да променяме света #задецатаГерои.

Проект #за доброто сме доброволци, които искат да правят добро. Има много за правене. Каузите се увеличават. Доброволците и енергията – също.
След успешните ремонти на нефрологичното и интензивното отделения на Педиатрията и успешната кампания за закупуване на инфузионни помпи (перфузори), искаме да помогнем на болницата и с още нещо - осигуряване на полуавтоматичен осмометър.
Осмометърът е специален апарат, който се използва за бързо определяне на вариацията на криоскопичната точка (осмотично налягане) в биологични и фармацевтични течни проби. До този момент е нямало такъв уред в лабораторията по Нефрология.
Той би бил много полезен при деца с различни бъбречни заболявания: нарушения във функцията на бъбречните тубули, с бъбречна недостатъчност, редица ендокринни заболявания като безвкусен диабет, при интоксикации с различни лекарства и би допринесъл за поставяне на точна диагноза и ранно лечение при тези деца. Използва се от най-ранна възраст - на практика новородени и младежи до 18 години.

Подкрепете ни отново, за да можем заедно да продължим да случваме доброто!

Основна снимка
Проект #задоброто
Дарения
 2,622  лв.

Целева сума
 10,900  лв.
Край на кампанията
23.03.2020
Дарители
36

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Специализирана болница за активно лечение по детски болести - "проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

QR Code на кампанията

Осмометър за Педиатрията в София - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!