Всички кампании

Децата на „Медея"


Кампанията „Децата на „Медея“ събира средства за продължаване обучения на деца от различни градове в България и включването им в спектакъла „Медея“, който беше част от артистичната програма на Пловдив ЕСК2019 и получи приза за Културно събитие на 2019 г. Обученията включват социодраматични, художествени и театрални работилници по древногръцките митове, свързани с историята на Златното руно, Язон и Медея. Обученията ще се водят от експерти и актьори от проекта „Медея“.

Сумата, която кампанията набира, би осигурила средства за обучения на нови 40 деца.
Досега, в рамките на проекта през обученията са преминали 75 деца от Пловдив и 40 от София. В спектакъла „Медея“ на сцената на Античен театър в Пловдив се включиха 20 от тях и други 20 играят на сцената на театър „Азарян“ в София.

Включването на деца в проект „Медея“ има за цел да приобщи децата към съвременното изкуство чрез обучения и включване в професионален спектакъл по текст, създаден преди повече от 2000 години. Носители на универсално съдържание, митовете са най-старото образователно и възпитателно средство. Митът обаче има още една функция. Той показва важни и често неразрешими конфликти в общността и света, и съответно – дава разбиране за техния смисъл и решения за тяхното преодоляване. Предвидените обучения биха осигурили на малките участници допълнителен вътрешен ресурс за разрешаване на конфликти на базата на архетипни и устойчиви психологически модели на поведение от античните митове. Децата изграждат, докато играят, умения за по-конструктивна реакция в най-честите семейни и обществени конфликти, в които биват въвлечени.

 

Основна снимка
Снежина Петрова
Дарения
 570  лв.

Целева сума
 7,000  лв.
Край на кампанията
29.06.2020
Дарители
11

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Легал арт център"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Христо Христозов  20  лв.

QR Code на кампанията

Децата на „Медея
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!