Всички кампании

Да се погрижим за пътеките до х.Ехо и х.Козя стена като ...ЗА СВЕТОВНО


                           Уважаеми планинари,
                           Уважаеми почитатели на Централен Балкан,
                           Приятели,
   Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" благодари и е дълбоко признателно на 32-те дарители, които подкрепиха нашата кауза и осигуриха планираната сума от 2000 лв.
   В тези трудни времена това е изключителен жест за маркировката към хижите "Ехо" и "Козя стена". Но вследствие на непредвидено обстоятелство - съществено увеличение на цените на указателните табелки от производителя, СЕ НАЛАГА ДА ОТПРАВИМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАВИШАВАНЕ НА ПЛАНИРАНАТА СУМА С 10 %. С това ще се покрие само една част от сумата на поскъпването, като по-голямата част ще се поеме от дружеството.
    Надяваме се да бъдем разбрани и да ни се доверите.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Вероятно сте си задавали въпроса колко ли живота са съхранили, колко травми и нещастия са спестили стълбовете, парапетите и маркировъчните знаци около хижите "Ехо" и "Козя стена", през които преминават стотици планинари, включително и тези от Ком до Емине. Тук са и едни от най-чудните и омайващи с красота и величие кътчета на НП „Централен Балкан“. За маркировката в района е направено не малко, но все още тя не предоставя желаното улеснение, подпомагане и информиране на туристите за по-сигурно и безопасното им движение в планината, най-вече при екстремни условия. Случват се инциденти и нещастни случаи, дори и с фатален изход, и поради липсващи знаци, неточна информация, опасни участъци от пътеки и парапети. Затова през 2020 г. планираме изграждане на 8 маркировъчни стълба в 3 заравнености по главното било, където често стават лутания, загубване и инциденти, ремонт на тръби и фундаменти на 40 стълба, укрепване на опасни теренни препятствени участъци с обща дължина 400 м, подмяна в 4 участъка на общо 150 м непригодно парапетно въже, поставяне на 50 нови указателни и азимутни табелки, възстановяване на 2 къта с по 2 пейки за отдих, обновяване на лентовата маркировка.


За целта дружество „Академик“ осигурява от бюджета си 1300 лв. и ще разчита на подкрепа от Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ и други заинтересовани институции и партньори в размер на 1500 лв. Недостигащите 2000 лв. се надяваме да съберем с дарителската кампания, създадена и проведена с помощта на Фондация BCause


Обръщаме се към Вас, почитателите на Тетевенския и Троянския Балкан, към всички планинари, с молба да подкрепите кампанията с каквото сума Ви е възможно. Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза! Помогнете заедно да обновим и допълним маркировката и обезопасителните съоръжения от Каменната порта под връх Вежен, през връх Юмрука, хижа „Ехо“, връх Ушите и хижа „Козя стена“ до превала на Троянски проход – по билния маршрут и по пътеките от изходните пунктове в района. За да станат те по-сигурни и по-безопасни за разходки, излети, по-леки и по-трудни преходи през всички сезони на годината.


ДА ДОПРИНЕСЕМ ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИЯ ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ КАТО НАПРАВИМ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПЕШЕХОДЕН МАРШРУТ Е 3 ЗА ПОКАЗ.
ДА СЪГРАДИМ ОЩЕ НЕЩО В БЪЛГАРИЯ, С КОЕТО НЕ Е  В ДЪНОТО НА КЛАСАЦИИТЕ, А ДА СМЕ СРЕД ВОДЕЩИТЕ В ПЛАНИНИТЕ НА ЕВРОПА - ПОСТИЖЕНИЕ, С КОЕТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ.
ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!

Можете да се запознаете с видеото за кампанията тук: https://www.youtube.com/watch?v=seMScpcfrSQ

 

Новини и коментари

Основна снимка
Стефан Георгиев
Дарения
 2,185  лв.

Целева сума
 2,200  лв.
Край на кампанията
13.05.2020
Дарители
32

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Борислав Димов  100  лв.
стоян колев  100  лв.
Андрей Георгиев  100  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  25  лв.

Дар за дарители


Дарете 40 лв. и ще получите:
една нощувка в една от хижите Ехо, Козя
стена и Вежен - по избор

Общо 15 дара са осигурени.
 

Дарете 85 лв. и ще получите:
чаша "Ехо" или тениска с надпис

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Стефан Георгиев

QR Code на кампанията

Да се погрижим за пътеките до х.Ехо и х.Козя стена като ...ЗА СВЕТОВНО - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта