Всички кампании

Туристически табели за Понор планина


Ние сме туристическо дружество Понория и вече няколко години полагаме усилия да поставим Понор планина сред популярните дестинации на туристическата карта. В миналото възстановихме туристическата маркировка по маршрутите от село Заселе до хижа Пробойница и от село Зимевица до връх Тодорини кукли. Поставихме информационна табела на първенеца на Понор – връх Равно буче (община Годеч), който до този момент беше несправедливо пренебрегван в спора за първенството, за сметка на популярния вече връх Сърбеница.

Само с няколко указателни табели превърнахме водопад Добравишка скакля от напълно непознато място в известна дестинация за планинарство с деца. Поставихме 15 бр. информационни табели, които правят пътеките още по-безопасни и приятни за разходка. През цялото това време не спирахме да показваме забележителностите на планината пред аудиторията, която успяхме да изградим в социалните мрежи и която днес наброява над 1200 души.

Вярваме, че усилията ни са в правилната посока и в името на нещо добро – по-полярна и търсена Понор планина. Върху този непоклатим фундамент ние се опитваме да градим бавно, но сигурно подобряване живота на местните жители, опазване на културното и природното ни наследство, любов към страната и здрави българи. Четирите колони на нашия дом – българското село.

Ние от туристическо дружество Понория протягаме ръка към всеки, който по някакъв начин симпатизира на редовете по-горе. Защото пътят към целта е по-лек и приятен, когато се върви рамо до рамо с верен другар.

За да продължим делото си и през новия туристически сезон се обръщаме към вас за подкрепа. За да направим още туристически маршрути в планината и то така, че хората да са добре ориентирани, когато поемат по тях, планираме поставянето на 50 бр. указателни табели, за които търсим финансиране. Уверени сме, че с общи усилия, това е най-малкото, което можем да направим за Понор планина, местните жители и туристите, които ги посещават.

 

Благодарим предварително на всчики дарители!

Туристическо дружество Понория

Новини и коментари

Основна снимка
Радослав Зарков
Дарения
 535  лв.

Целева сума
 535  лв.
Край на кампанията
12.02.2020
Дарители
14

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Туристическо дружество Понория

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  5  лв.
Радослав Атанасов  35  лв.
Borislav Velichkov  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Радослав Зарков

QR Code на кампанията

Туристически табели за Понор планина - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта