Всички кампании

Да помогнем за грижата на възрастни хора от 11 села!


Когато започнахме да работим за създаване на Патронажна кухня преди 4 години повечето хора бяха скептични, че ще успеем. За изминалите години с дарителска подкрепа успяхме да направим ремонт и да оборудваме сграда, в която създадохме Патронажна кухня. Изградихме система за предоставяне на домашни грижи и за регулярно провеждане на медицински прегледи. Успяхме да получим всички разрешителни и необходими лицензи, направихме кухня – образец, каквато малко заведения за обществено хранене имат. В края на 2019 година започнахме да разнасяме храна за възрастни хора, като покриваме желаещи от 11 населени места, до които не стига общински патронаж.

Нашите клиенти са различни по статус, възраст и история, всеки от тях обаче има нужда от помощ заради възрастта или заболяването си и храната е част от формата на грижа, която смятаме че е изключително важна, особено днес.

Настъпилата здравна и икономическа криза ни притисна до стената и няма да успеем да продължим без дарителска помощ. Средствата ще бъдат използвани за обезпечаване на кухнята с продукти, дезинфектанти и предпазни средства, необходимия персонал и частично покриване на такси на хора в крайна бедност. За изминалите месеци успяхме да стигнем до 90 души, като в различните месеци броят им беше различен. Във всяко от селата поемаме грижа безплатно и за хора изпаднали от социалната система, а от началото на месец март се грижим и за 5 деца.

Новини и коментари

Основна снимка
Яна Рупева
Дарения
 5,751  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
29.05.2020
Дарители
77

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Проект Северозапад

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  21  лв.
Анонимен дарител  500  лв.
Анонимен дарител  120  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Яна Рупева

QR Code на кампанията

Да помогнем за грижата на възрастни хора от 11 села! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта