Всички кампании

Футбол за всички


Сдружение „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ е учредено през 2015 г. като организация в обществена полза като пряк резултат от успешно проведения международен детски футболен турнир „Конкордия“, изпълнен от едноименната фондация с подкрепата на Фонд „Социална закрила“ към МТСП. В турнира взеха участие деца, ползващи социалните услуги на фондация „Конкордия България“, на организацията „Конкордия“ в Румъния, също и деца-бежанци и ученици от едно столично училище. За всички участващи – деца и възрастни, играчи и публика – това бе едно вълнуващо преживяване и силна емоция, но също и ясен знак, че спортът е отлично средство за интеграция на деца от уязвими групи.

За децата-потребители на социалните услуги на „Конкордия“ турнирът през 2015 г. беше и една отлична възможност за изява и мотивацията да продължат да се занимават с футбол е висока. Те осъзнават повече от всякога, че футболът, като социален феномен, ще помогне  да се интегрират успешно в обществото и да променят обществените нагласи към хората от малцинствата и от уязвимите социални групи.

Целта на „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ е чрез футбола децата да се научат на дисциплина и уважение един към друг, да придобият социален опит и умения за комуникация, както и да повишат интереса си към спорта.

Във „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ тренират 18 деца на възраст между 8 и 13 г., една част от които са ползватели на социални услуги, а други са от общността в кварталите Хаджи Димитър, Орандовци и Малашевци.

За нашите деца спортът е от голямо значение, образованието също е приоритет и именно поради тази причина нито едно от трениращите деца от „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ не е отпаднало от образователната система. Екипите на футболния

клуб и на фондация „КОНКОРДИЯ България“ работят по балансирана програма, удовлетворяваща интересите и желанията на малките спортисти, но предоставяща и необходимите условия и подкрепа за добра самоподготовка за училище.

Събраните средства ще използваме, за да осигурим редовните тренировки, както и участия на различни турнири, редом със спортуващите връстници на децата в уязвима ситуация.

Новини и коментари

Основна снимка
Футболен клуб КОНКОРДИЯ
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
31.05.2016
Дарители
0

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Футболен клуб КОНКОРДИЯ"
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
1 брой ръчно изработена свещ от ателие
"Конкордия"

Общо 20 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Футболен клуб КОНКОРДИЯ

QR Code на кампанията

Футбол за всички - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта