×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 1200

Всички кампании

Ученически кът за позитивно междучасие в НУ 'Яне Сандански', Разлог


Мечтаете ли и вие за междучасия в училище, изпълнени с вълнение, групови игри и детски смях вместо скука, агресия, обиди и сълзи? Чудите ли се и вие какво ли би било децата ни всеки ден да (пре)откриват парченца от най-доброто в себе си, своите силни страни на характера, и то в любимо за тях време и в така благоприятен етап на развитие отвътре? Представяте ли си и вие приятелствата между съученици и връзките между ученици и учители, създадени на по обща игра в коридора на училището? Ако е така, то вече разбирате за какво се борим начални учители и ментори за характер в Начално училище “Яне Сандански” - град Разлог! 

НУ “Яне Сандански” - град Разлог е първото училище в България, което внедрява позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи съгласно Програмата за иновации в средното образование на МОН. Две от посоките, в които работим, е да организираме ежедневната дейност в училището като позитивна и да създадем учебна среда, подпомагаща учениците да развиват 7 силни страни на характера с 30 поведения по тях, които предсказват постигането на позитивни резултати в училище и в живота. 

С подкрепата на Обществения борд на TELUS International в България, Характер.бг и Фондация ПОдЛЕЗНО, училището създаде етос за характер по стените в класните стаи, коридорите и двора, представящ “по детски” силни страни на характера като упоритостта и благодарността и поведения като да приключваме това, което сме започнали, и да признаваме направеното от другите за нас. Сега мечтаем да създадем свой ученически кът за характер в училището, в който учители и ментори да въвличаме учениците в забавни и смислени дейности и игри в междучасието, създаващи ежедневно поводи за развитие на характера, позитивни взаимоотношения и оптимална почивка между часовете. С това вярваме, че ще превърнем така любимото за учениците време от зона на негативни емоции и поведения в зона на позитивни такива. 

За тази цел имаме нужда от 1,800 лева, с които да създадем и оборудваме кътчето с масички, табуретки и шкаф и закупим нужните материали, консумативи и игри за ползване от 130-те ученици през тази учебна година.

Помогнете ни да съберем нужните средства и реализираме тази кауза! А като иновативно училище в страната, ние обещаваме да разгласим добрата практика сред други училища в България, така че да има много позитивни междучасия за повече ученици от 1 до 4 клас в училище. 

 

Тази дарителска кампания е част от инициативата #ЩедриятВторник с мотото “Лично за дарителството в училище”.

Освен през Платформата.бг, можете да я подкрепите и през DMSbg.com
DMS HARAKTER и https://dmsbg.com/11848/dms-harakter/

#ЩедриятВторник през 2019 е на 3 декември.
Вижте повече на: https://givingtuesday.bcause.bg/

С подкрепата на :  Kinstellar logo RGB 300dpi

Новини и коментари

Основна снимка
Димитър Татарски
Дарения
 1,000  лв.

Целева сума
 1,800  лв.
Край на кампанията
29.05.2020
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: НУ "Яне Сандански" - град Разлог

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  350  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Dimitrova-Milusheva  50  лв.
фирмено дарение Kinstellar  500  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Колекция от 3 ръчно правени неща за
характер, създадени от ученици в
училището за благотворителен базар

Общо 25 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Димитър Татарски

QR Code на кампанията

Ученически кът за позитивно междучасие в НУ 'Яне Сандански', Разлог - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта