Всички кампании

Училищна подкрепа за деца от социални домове


Училищна подкрепа за деца от социални домове

Вече шеста година работим с децата от дом “П. Славейков”. Работата ни започна от няколко души, които посещаваха децата на място в дома в желанието си дa бъдат част от техния свят.

Днес разполагаме с красиво помещение, където работим спокойно и по всяко време. Там организираме занималня след училище, където всяко дете получава индивидуално внимание от нашите доброволци – според нуждите и интересите си; според областите, над които най-силнo трябва да наблегне. Организираме занимания през почивните дни, когато малчуганите се виждат със своите доброволци (ментори, значими възрастни), които са дошли специално за срещата си с тях.  Празнуваме заедно рождени дни и празници, спортуваме, играем, четем, споделяме.

Тази година ще наблегнем на нашите български традиции. На това, което ни свързва като народ, като една общност. Работният ни проект има заглавие “Аз съм българче”.

Ние вярваме, че познаването на корените, свързването с културата и родовата памет помагат човек да намери себе си. Вярваме, че тревожността на децата значително спада от връзката с родното, със семейните традиции и това им помага да се свържат със себе си и да се чувстват пълноценни.

Вече провеждаме курс по народни танци всяка седмица, който събира заедно и радва малки и големи. Подготвяме коледен спектакъл, на който децата ще покажат танците, които са научили.

Ще празнуваме заедно Националния празник, Великден, Деня на славянската писменост… Ще посещаваме етнографски и исторически музеи, забележителности, крепости и разкопки, където децата ще се докоснат и почувстват българското. Ще изработваме кукли с народни носии, ще събираме битови предмети; ще търсим известни и неизвестни български народни приказки; ще приготвяме традиционни български ястия с професионални готвачи; ще си разказваме истории и ще търсим българския фолклор в заобикалящия ни свят; ще пеем наши народни песни.

Ще се радваме, ако нашият проект Ви харесва и решите да го подкрепите!

* * *

Каузата набира средства в рамките на инициативата #Giving Tuesday - глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това. Научете повече на: http://givingtuesday.bcaf.bg/

 

Новини и коментари

Основна снимка
Богдана Манова
Дарения
 100  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
30.03.2016
Дарители
1

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Дечица"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Emiliya Nikolova  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Богдана Манова

QR Code на кампанията

Училищна подкрепа за деца от социални домове - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта