Всички кампании

Дар за Дарба


Тази кампания е създадена с цел набиране на средства за деца в неравностойно положение от СУ “Любен Каравелов”, гр. Пловдив (музикалното). Събраната сума ще бъде преведена директно към училището.

Идеята за каузата възникна преди време, докато слушах вдъхновяващите истории за това как децата се учат да свирят на автентични български музикални инструменти от съвсем малки там - гадулка, тамбура, гайда, знаят всички български обичаи и танцуват народни танци. Как отдадените им преподаватели възпитават отговорни млади българчета, които имат съмосъзнание за работа в група - всяко от тях знае, че ако не се подготви добре, ще провали представянето на всички. Как неспирната активност на училищната управа дава възможност на тези даровити деца да се изявяват на фестивали и да трупат важен за тяхното развитие опит. 

Семейството на не всяко дете обаче има средствата да закупи добър музикален инструмент, да финансира участието във фестивали, например. Разходите са неизменна част от развитието на един талант, но уви, понякога са непосилни. 

Някои от децата остават вкъщи, вместо да са на участия с връстниците си и практикуват много по-малко уменията си. На тях бих искала да подадем ръка. И бих била много щастлива да създадем радост на поне две или три от най-нуждаещите се. Защото при формирането на увереността и вярата в пътя, по който вървят, етапът с нужда от най-много подкрепа е именно началото. 

Идеята за кампанията започна от публикуването на малък брой любителски картини за благотворителна продажба. Хората, които ме познават знаят, че рисувам и подарявам картините си на приятели или различни каузи. За мен това е хоби и ми носи мир и вдъхновение, но картините никак не са достатъчни. Затова чрез Platformata.bg можете просто да дарите дори и минимална сума, в подкрепа на каузата. 

С изключителна благодарност за помощта в организацията към Радостина Радева, една от най-близките ми приятели в училище и до ден днешен, както и към директора на СУ “Любен Каравелов” г-жа С. Щерева за съдействието и приемането на идеята за тази кампания.

Какво ще се случи след края на кампанията?

  • Родителският съвет към училището и учителите ще помогнат да насочим средствата към най-нуждаещите се деца
  • Ще разкажа допълнително за какво са били разпределени средствата и със сигурност според отклика на тази кампания, бих организирала и следваща :)

Новини и коментари

Основна снимка
Радка Чамова
Дарения
 700  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
30.10.2019
Дарители
7

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СУ Любен Каравелов

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Borislav Banchev  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Радка Чамова

QR Code на кампанията

Дар за Дарба - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта