Всички кампании

Фонд Нашите родители


Фонд "Нашите родители" се управлява от Фондация BCause .

Фондът има за цел подобряването на здравните и социалните грижи за възрастните хора и подкрепа на културни инициативи и връзка между поколенията.

Със средства от фонда се финансират: осигуряване на достъп до здравни изследвания и консултации със специалисти, осигуряване на социална подкрепа за възрастни хора от малки населени места, подкрепа за местни културни институции, формални и неформални групи на възрастните. 

От началото на месец октомври 2017 г., Фонд "Нашите родители“ подкрепя Фондация "Проект Северозапад", която предоставя услугата помощ в дома на самотноживеещи възрастни хора в Северозападна България. 

Мария живее на малка уличка, в най-отдалечения край на селото, в малкатаи сгушена в планинатакъщичка. От няколко години не е ходила по-далеч от двора, стига само до кокошките - по-далече не може, болестите и старостта са я приковали към стаята, леглото и телевизора с екзотичните сериали. Не може сама да си запали печката, не може дори сама да си стопли супата, тенджерата е много тежка, а на нея ѝ треперят ръцете.

Казва, че вече не си спомня как изглежда кметството, магазина и пощата.

Най-голямата й болка обаче не е това, а болестта на сина й, с когото тя споделя скромната си къща. Няма снаха и внуци, но има него. Той помага с каквото може, но ръцете му са болни. Не може да насече дървата, да изчисти натрупалият се на прага сняг, не може сам да измете илида изхвърли боклука.

От началото на годината нейна подкрепа и дясна ръка е Кирчо. Идва всяка сутрин, носи и хляб и поръчката от магазина. Разчиства снега, цепи от купа нарязани дърва, внася ги в стаята до старата печка и ги подрежда за да има до следващия ден. Сяда на стола до леглото на Мария за да си поговорят за селото, за хората, за сериала.

Подкрепете ни, за да може повече възрастни хора като Мария да чуят добра дума, да усетят грижа и помощ в

ежедневието си.

 

Новини и коментари

Основна снимка
Веселина Йорданова
Дарения
 2,810  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
28.01.2021
Дарители
23

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фонд "Нашите родители", BCause

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Ивелина Цонкова  100  лв.
mahmud alaeddin  10  лв.
Maria Zdravkova  300  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Веселина Йорданова

QR Code на кампанията

Фонд Нашите родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта