Всички кампании

Нова лодка за Божидар


Божидар е роден 2006 г., през м. декември става на 13 години. Той е дете с разстройство от аутистичния спектър. В училище е подпомаган от ресурсен учител и психолог.

Божидар тренира гребане. За него спортът е врата към преодоляването на предразсъдъците към различните. За да надгражда постигнатото, той се нуждае от нов каяк и ново гребло. Към момента тренира с лодка, произведена преди повече от 40 години в бившата ГДР. Спортът има голямо влияние в неговото развитие и социализиране. Божидар започна уроци по гребене-каяк преди три години като терапия и забавление, а днес вече има постигнати резултати. На републиканското първенство през 2019 г. Божидар се класира пети на К1 1 000 м момчета F2.

Гребането е много полезен, но и много скъп спорт! За закупуването на нова лодка и гребло, съобразени с неговото тегло и ръст са нужни 4 800 лв., като лодката може да се ползва и от други деца. Божидар тренира в Спортен клуб по кану-каяк „Водна земя” - единственият клуб, който работи с деца с увреждания и проблеми в развитието. Федерацията по гребане не помага по никакъв начин.

Единственият начин е да се намерят дарители с добри сърца Ще бъдем благодарни на всеки, помогнал за развитието и постигането на по-добри резултати в спорта на тези деца и нека покажем, че тези деца могат да се реализират!

Основна снимка
Васил Гроздев
Дарения
 1,295  лв.

Целева сума
 4,800  лв.
Край на кампанията
29.01.2020
Дарители
23

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Спортен клуб "Водна земя"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
ЕМИЛИЯ ТОДОРОВА  200  лв.
Татяна Колева  50  лв.
Радослава Иванова  20  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

QR Code на кампанията

Нова лодка за Божидар - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!