Всички кампании

Набиране на средства за нови указателни стрелки (табели)


Важно!!!

Намалихме сумата на кампанията с 750 лв (80 бр табели), тъй като на 24-25.08. направихме обстоен оглед на района около Етрополе-Правец-Ботевград и констатирахме, че повечето някогашни маршрути са тотално обрасли или променени, и възстановяването им е невъзможно. Всички те са към планината Било (част от Предбалкана) и за там е нужно да се прокарат съвсем нови трасета, да се направи съвместна стратегия за развитие на района с тези общини. Това няма как да стане за малкото време оставащо до края на годината и затова този район остава за догодина, ако има желание от страна на общините. Искаме всико което правим да е честно и прозрачно, затова променяме както общата сума на кампанията (от 2875 лв на 2125 лв), така и крайния срок за набиране на средства (от 13.09 на 30.08). Последното се налага, защото има технологично време за изработка на тези табели, а подходящото времето за поставянето им не е много до края на годината.

Благодарим на всички, които се включиха до този момент. Остава съвсем малко още. Дано кампанията завърши успешно. По-долу оставаме оригиналния текст на кампанията:

ТД „Насам-Натам“ стартира през месец април 2019 г. поредната си инициатива в помощ на планинарите. Изпратихме писма до 19 общини около Централна Стара планина с молба за финансова помощ за изработката на информационни табла с карти и указателни стрелки (табели), които да се поставят по различни маршрути. Голяма част от общините се включиха, парите са вече преведени, таблата и табелите са поръчани. Няколко общини обещаха да помогнат, но в момента нямат възможност, защото чакат финансиране. Трети не си направиха труда даже да отговорят. Само една община отказа официално.

За информационните табла с карти ще се търсят спонсори за местата, където няма осигурени средства. Местен бизнес, магазини за спортни стоки, хотели, заведения или физически лица, които искат да помогнат. Такива спонсори вече има и се включиха на различни места или заявиха готовност да го направят.

Но указателните стрелки е добре да се поставят колкото се може по-скоро, тъй като маршрутите вече са маркирани и почистени, и по тях минават туристи. А разклон без насочваща табела е много неприятно нещо.

Затова стартираме тази нова кампания за осигуряване на средства за изработка на останалите табели. Ако в това време някоя от не включилите се общини откликне на нашата инициатива и се събере сума по-голяма от необходимата, то с нея ще поръчаме табели за възловите разклони на маршрут Ком-Емине на изток от х.Узана. При всички случаи средствата ще отидат по предназначение както винаги до сега. Важното е да ги има табелите и да упътват в нужда.

В момента не достигат средства за табели за следните райони:

  1. Ботевград и Правец – 87 бр
  2. Тетевен – 33 бр
  3. Троян – 67 бр
  4. Габрово – 30 бр
  5. Масива Триглав – 42 бр
  6. Челопеч – 16 бр

Общо 275 бр на стойност 2 875 лв. По-голямата част са за монтаж на дърво, останалите на жалон (кол).

Пускаме кампанията до 15 септември, за да може до края на месеца да се изработят и да остане време да се монтират. Защото освен тези има поръчани вече още около 200 бр. А има да се поставят нови жалони, табла и т.н. Много задачи, всяка от която важна.

Освен със средства всеки е добре дошъл да помага и на терен. За целта следете нашите мероприятия на фейсбук страницата ни, както и в групата "Да обновим туристическите маршрути и обекти".

Благодарим Ви за подкрепата предварително.

Новини и коментари

Основна снимка
Димо Колев
Дарения
 2,175  лв.

Целева сума
 2,125  лв.
Край на кампанията
30.08.2019
Дарители
34

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ТД "Насам-Натам"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  10  лв.
Nikola Grancharov  40  лв.
Анонимен дарител  170  лв.
ZLATKO GUEORGUIEV  300  лв.
Николай Якимов  40  лв.

Инициатор

Основна снимка
Димо Колев

QR Code на кампанията

Набиране на средства за нови указателни стрелки (табели) - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта