Всички кампании

Помогнете на ученици да решават проблеми чрез бизнес идеи


Ученици от София, Варна и Враца търсят решения на обществено значими проблеми. Те са млади, креативни и с желание нещата да се случват.

За да могат учениците от 10. и 11. клас в Тийноватор да разработят своите идеи набираме средства за обучение на 250 младежи от трите града. Средствате ще бъдат използвани за осигуряване на транспорт, настаняване и храна по време на обучението.

--------------------------------------------------------------------------

Тийноватор е програма за създаване на стартъп клубове в българските училища и за насърчаване на стартъп културата и бизнес мисленето сред учениците още от 10 и 11 клас. Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект с помощта на ментори предприемачи от стартиращи и развити компании с опит в различни сфери в продължение на една учебна година. През учебната 2018-2019 година беше реализирана успешно пилотната година на Тийноватор в четири училища в София. Форматът е базиран на практическо прилагане на успешни практики от Станфордския университет. 

В края на учебната година всички екипи от българските училища се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България участва в международно събитие и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. 

Програмата помага на тийнейджъри да се ориентират отрано в професията, която искат да изучават, както и да осъзнаят способността си да се справят сами с бъдещето си. 

ЕФЕКТЪТ ТИЙНОВАТОР

Програмата дава качества, които не са необходими само на учениците, а на всички хора - базирана е на изграждане на т. нар. меки умения, да работят в екип, да комуникират, да не се разочароват от провали, учи ги как да генерират идеи, как да развият една идея, така че да мине през всички стъпки до нейното реализиране. У учениците се забелязва, че стават по-мотивирани, по-структурирани и това им дава възможност да осъществят мост между образование и бизнес, между това, което търсят фирмите дори и за стажове, и това, което могат да направят учениците за тях.

Новини и коментари

Основна снимка
Светлана Савова
Дарения
 160  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2019
Дарители
2

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Тийноватор - училищни стартъп клубове

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  60  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Светлана Савова

QR Code на кампанията

Помогнете на ученици да решават проблеми чрез бизнес идеи - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта