Всички кампании

Помогнете на тийнейджъри да създадат обществено полезен бизнес


Тийноватор е програма за създаване на стартъп клубове в българските училища и за насърчаване на стартъп културата и бизнес мисленето сред учениците още от 10 и 11 клас. Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект с помощта на ментори предприемачи от стартиращи и развити компании с опит в различни сфери в продължение на една учебна година. През учебната 2018-2019 година беше реализирана успешно пилотната година на Тийноватор в четири училища в София. Форматът е базиран на практическо прилагане на успешни практики от Станфордския университет. 

В края на учебната година всички екипи от българските училища се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. 

Целта на програмата е през учебната 2019-2020 година да се разпространи в 30 училища в градовете София и Варна. Със събраната сума ще помогнете близо 100 ученици да получат възможност за първи стъпки в създаването на бизнес проект и в развиването на стартъп културата и бизнес мисленето на учениците в България от 10 и 11 клас.

Програмата помага на тийнейджъри да се ориентират отрано в професията, която искат да изучават, както и да осъзнаят способността си да се справят сами с бъдещето си. 

ЕФЕКТЪТ ТИЙНОВАТОР

Програмата дава качества, които не са необходими само на учениците, а на всички хора - базирана е на изграждане на т. нар. меки умения, да работят в екип, да комуникират, да не се разочароват от провали, учи ги как да генерират идеи, как да развият една идея, така че да мине през всички стъпки до нейното реализиране. У учениците се забелязва, че стават по-мотивирани, по-структурирани и това им дава възможност да осъществят мост между образование и бизнес, между това, което търсят фирмите дори и за стажове, и това, което могат да направят учениците за тях.

Основна снимка
Светлана Савова
Дарения
 160  лв.

Целева сума
 7,000  лв.
Край на кампанията
27.09.2019
Дарители
2

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Тийноватор - училищни стартъп клубове

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  60  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

QR Code на кампанията

Помогнете на тийнейджъри да създадат обществено полезен бизнес - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!