Всички кампании

Да помогнем на Багира


Багира е едно от многото бездомни животни, които кръстосват улиците на София нощно време. В неделя, на 26-ти май вечерта, е била прегазена от преминаващ автомобил в столичния квартал Христо Ботев. Случайни минувачи видели превиващото се от болка животно и сигнализираха на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Багира беше приета по спешност във Ветеринарна клиника Нова, които реагираха на момента. При прегледа се установи, че кучето е с множество наранявания и с опасност за живота. Пикочният мехур беше разкъсан и се наложи незабавна операция. Лекарите откриха също така травми на двата задни крака: изкълчена тазобедрена става на единия и неврологичен дефицит на другия.

Има съмнения и за травма на врата, която може да е причина за нарушена инервация.

Никой не заслужава подобна участ, а най-малкото възрастно животно – Багира е на около 12-13 години. Влачила се е по улицата преди да я намерят и е била изключително стресирана заради болката. Благодарение на подадения сигнал и бързата намеса на лекарите, кучето ще живее. Дори и най-малкото забавяне можеше да коства живота на Багира.

Полагаме непрекъснати грижи за кучето, предстои и операция на изкълчения крак. Досега лечението и операцията струват 1300 лв., а предстоящата операция и следоперативното лечение ще струват още 700 лв. Необходими са ни 2000 лв., за да дадем на Багира шанс за нов живот и достойни старини!

Новини и коментари

Основна снимка
Радостина Михайлова
Дарения
 1,420  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
30.08.2019
Дарители
42

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Четири лапи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Памела Илиева  30  лв.
Violeta Velichkova Simeonov  25  лв.
Vesko Simeonov  25  лв.

Инициатор

Основна снимка
Радостина Михайлова

QR Code на кампанията

Да помогнем на Багира - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта