Всички кампании

Подарък за хижа Попови ливади в Пирин!


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли Ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме екип планинари и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 9 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Ловна в Рила

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Попови ливади“ в Пирин планина и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

Хижа "Попови ливади" се намира на обширна поляна, заобиколена с иглолистна гора в местността Попови ливади (Папазчаир), на границата между Среден и Южен Пирин и е достъпна с автомобил. Сградата на хижата е построена е през 1964 г. Представлява масивна постройка с няколко общи спални помещения, столова на приземния етаж, вътрешни тоалетни и няколко бани с топла вода. Хижата е електрифицирана и водоснабдена. Условията са стандартни като за хижа, но каквото липсва като лукс, напълно се компенсира от усилията на хижаря Митко Пирнарев. Винаги и във всичко си личи, когато някой прави това, което обича и влага сърцето и душата си в работата си. Има и още нещо, което няма как да не оцените, ако идвате отдалеч и сте гладни - Митко е и отличен готвач, а повечето неща, което ще ви сервира са домашни - сладка, компоти, кисело мляко, та дори домашно направен хляб и закуски.

Сега Митко Пирнарев има нужда от Вашата подкрепа, за да включим и неговата хижа към проекта.


Екипа на БОХО™ ще му помогнем, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, уебкамера с Full HD резолюция, която да предава картина от хижата в реално време и метеорологична станция, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите, за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа "Попови ливади" в Пирин планина!

Новини и коментари

Основна снимка
Боян Пресолски
Дарения
 280  лв.

Целева сума
 1,490  лв.
Край на кампанията
30.08.2019
Дарители
6

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: хижа Попови ливади

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Елена Николова  30  лв.
Наталия Климович  100  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Любо Дончев  50  лв.
Димитър Алексов  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Боян Пресолски

QR Code на кампанията

Подарък за хижа Попови ливади в Пирин! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта