Всички кампании

Да сбъднем желание на тежко болно дете!


... през изминалите месеци работата ни ни срещна с Б. и нейното семейство. Тя е на 11 години и вече е преминала през тежко и продължително лечение за левкемия, и отскоро е в ремисия! Мечтата на Б. е да лети със самолет и да посети Париж с 4-членното си семейство. А ние в ролята на добрите джуджета (тайно!) сме се заели с осъществяването на тази мечта.

Палиативната грижа цели „да даде на дните повече живот”, а дори болните деца са на първо място... деца! Въпреки това ние – като лекари, родители и общество – забравяме това, фокусирани върху лечението и оздравяването. Детето със заболяване често е сведено до диагнозата си. То се превръща в обект на медицината, но забравяме, че болестта не премахва детските му нужди, желания и мечти – да играе, да се забавлява, да учи, да има приятели, да пътува, да твори.

Най-важната цел на Фондация „Ида” е да съхрани качеството на живот на тежко, хронично и терминално болните деца. Това означава наред с осигуряването на качествена и съобразена с научните препоръки медицинска, психологическа и социална грижа да обърнем внимание и на съхраняване на детството. Затова с ваша помощ искаме да създадем Фонд за сбъдване на детски желания, достъпен за всички деца, чието детство е помрачено от болест!

Новини и коментари

Основна снимка
Бояна Петкова
Дарения
 765  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.05.2019
Дарители
17

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация за палиативни грижи за деца "Ида"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Милена Златарова  50  лв.
Мария Г.  30  лв.
Андрей Лазаров  220  лв.
Katerina Chaleva  25  лв.

Инициатор

Основна снимка
Бояна Петкова

QR Code на кампанията

Да сбъднем желание на тежко болно дете! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта