Всички кампании

Подарък за хижа Беласица


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме се захванали да оборудваме хижи в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 11 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Ловна в Рила

х. Планинарска песен на Витоша

Заслон Черни Връх на Витоша

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Беласица“ в Беласица планина и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

През 2018-та година успяхме да сложим само уебкамера на хижата, за да виждате какво е времето там, но хижата се нуждае от наистина модерни антени за интернета и ново оборудване, за което нямахме средства.

Хижата е скрита измежду вековни кестенови гори на 720м н.в. по северния склон на планина Беласица в местността Илиевска нива. Представлява триетажна сграда с леглова база, ресторант, паркинг и широка поляна. Хижа "Беласица" е отремонтирана основно, стаите разполагат със самостоятелен санитарен възел, топла вода, локално парно и TV. Новите стопани са се захванали с нелеката задача да я превърнат в една модерна хижа, която да предлага отлични условия за планински туризъм и отдих сред природата на Европейско ниво.

Екипа на БОХО™ ще им помогнем това да се случи, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа "Беласица" в Беласица планина!

Новини и коментари

Основна снимка
Боян Георгиев
Дарения
 120  лв.

Целева сума
 1,470  лв.
Край на кампанията
09.12.2019
Дарители
5

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска Организация на Хижите с Обсервация

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Рада Бонева  15  лв.
Sonya  10  лв.
Антония Георгиева  35  лв.
Боян Шейтанов  50  лв.
Цветелина Цонева  10  лв.

Инициатор

Основна снимка
Боян Георгиев

QR Code на кампанията

Подарък за хижа Беласица - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта