Всички кампании

Подарък за хижа Беласица


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме екип планинари и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 8 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Ловна в Рила

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Беласица“ в Беласица планина и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

През 2018-та година успяхме да сложим само уебкамера на хижата, за да виждате какво е времето там, но хижата се нуждае от наистина модерни антени за интернета и ново оборудване, за което нямахме средства.

Хижата е скрита измежду вековни кестенови гори на 720м н.в. по северния склон на планина Беласица в местността Илиевска нива. Представлява триетажна сграда с леглова база, ресторант, паркинг и широка поляна. Хижа "Беласица" е отремонтирана основно, стаите разполагат със самостоятелен санитарен възел, топла вода, локално парно и TV. Новите стопани са се захванали с нелеката задача да я превърнат в една модерна хижа, която да предлага отлични условия за планински туризъм и отдих сред природата на Европейско ниво.

Екипа на БОХО™ ще им помогнем това да се случи, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа "Беласица" в Беласица планина!

Основна снимка
Боян Пресолски
Дарения
 105  лв.

Целева сума
 1,470  лв.
Край на кампанията
01.01.2020
Дарители
4

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска Организация на Хижите с Обсервация

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Sonya  10  лв.
Антония Георгиева  35  лв.
Боян Шейтанов  50  лв.
Цветелина Цонева  10  лв.

QR Code на кампанията

Подарък за хижа Беласица - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!