Всички кампании

Близостта е в общуването!


Помогни на възрастен човек да получи грижа и разбиране в своя дом!

Присъединете се към кампанията на „Каритас” в подкрепа на възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи нужда от професионални грижи и наблюдение. Вашето дарение ще осигури нужните на възрастния човек медицински и социални грижи, предоставени директно в неговия дом от сътрудниците към Домашни грижи на Каритас.

Услугата „Домашни грижи на Каритас” се реализира от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му предоставят нужните грижи, според неговите здравословни и социални потребности.

Целта на услугата „Домашни грижи на Каритас” е да даде адекватен отговор на нуждите на хората от третата възраст, отчитайки едновременно техните здравни и социални потребности.   

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:

  • Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.
  • Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.
  • Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.
  • Повече от 350 възрастни хора получават грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и спокойствие, уют и сигурност, от които имат най-голяма нужда в своето ежедневие.

Човешката и професионална подкрепа, която сътрудниците към Домашни грижи на Каритас оказват, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и усмивката върху старческото лице. Защото близостта е в общуването, а общуването е най-силният двигател на желанието за живот.

За да осигурим домашни грижи на 60 възрастни хора в продължение на 1 месец, се нуждаем от 2600 лв. Това са средно месечните разходи на един център за Домашни грижи на Каритас.

Необходимите средствата са за: частично възнаграждение на членовете на мобилния екип, обгрижващ възрастните хора; транспортни разходи, с които се извършват посещенията, пренасянето на помощни средства, пазаруването, заверки на здравни книжки и под.; административно-организационни разходи, необходими за извършването на услугите – закупуване на медицински консумативи и санитарни материали, телефон, ток, интернет и под.

Убедени в силата на Човечността, вярваме, че заедно с Вас можем да помогнем на възрастните хора да изживеят старините си спокойно. В грижа и обич!

* * *

Каузата набира средства в рамките на инициативата #Giving Tuesday - глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това. Научете повече на: http://givingtuesday.bcaf.bg/

 

Новини и коментари

Основна снимка
Каритас България
Дарения
 320  лв.

Целева сума
 2,600  лв.
Край на кампанията
01.02.2016
Дарители
4

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Каритас България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Kornelia Kozovska  100  лв.
Елица Баракова  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Каритас България

QR Code на кампанията

Близостта е в общуването! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта