Всички кампании

Младежки Хор Св. Георги на международен конкурс в Гориция, Италия


Нужна ни е финансовата Ви подкрепа за смело начинание! Всеки лев ни приближава към обогатяване на духовната култура на България! Моля, подкрепете ни да участваме в:

58th INTERNATIONAL CHORAL SINGING COMPETITION “SEGHIZZI” в град Гориция, Италия 18-22 юли 2019.

Организатор: Горийска Хорова Асоциация „Seghizzi”.

Артистичен директор: Проф. Д-р Хаб. Юджиниъс Къс

Журито е международно. Кандидатстващите хорове трябва да покрият критериите на международното жури, за да бъдат допуснати за участие. Чест и признание за Хор “Св. Георги Победоносец“ е, че покри тези критерии, и официално е допуснат да участва.

Целите на фестивала са: да провокира достигане на максимални постижения на аматьорските хорове от всички възрасти и краища на света, обмен на информация и нови тенденции в тази област, да попълни певческите им и музикални знания в исторически план, да даде трибуна на националните музикални култури и традиции, да представи нови съвременни хорови творби  чрез workshop-ове, майсторски класове, концерти, изложби и състезание в 4-ри основни категории с подкатегории.

Общата стойност на проекта е 18 000 лева. Всички разходи като нощувки и храна за 9 дена, за медицинско лице, пианист, доплащане на пътните разходи, изхранване и настаняване на двама шофьори ще се покрият от личните средства на хористи, родители и творческия екип.

Финансовата помощ ще бъде използвана за транспорт на хор ,,Св.Георги Победоносец’’ с автобус от град Русе до град Гориция, Италия и обратно, както и за подпомагане на няколко деца в неравностойно положение!

 

Детско-младежки хор ,,Св. Георги Победоносец” ОМД Русе с основател и диригент Мина Драгнева-Влайкова, вече 25 години активно присъства в културните събития на България и достойно представя страната с концертите си на европейски сцени, фестивали и конкурси. Инициатор и основен организатор е на фестивала ,,Хорова среща Св. Георги” в Русе.

Репертоарът на хора е разнообразен и добре балансиран. В него винаги присъстват православни песнопения, възрожденски , патриотични, с поетично-родолюбив характер песни, фолклорни обработки, образци на световната хорова литература.

ЗАДГРАНИЧНИ ИЗЯВИ: в Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Полша, Гърция..

НАГРАДИ:

СРЕБЪРНА ЛИРА от Съюза на музикално-танцовите дейци в България по случай 25-та годишнина на хора

ВТОРА НАГРАДА от конкурса ,,EUROPA CANTAT” в Неерпелт, Белгия.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на Кмета на град Бидгошч, Полша за конкурсната програма на хора в Международния фестивал ,,Музикални импресии”.

Четири ЗЛАТНИ МЕДАЛА от Национален конкурс ,,Орфеева дарба” гр.София

ГРАМОТА и СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на МИНИСТЪРА на отбраната на Република България

ДИПЛОМ за високо изпълнителско майсторство от ,,БЪЛГАРСКА РИВИЕРА” - международна хорова асамблея в рамките на ММФ “Варненско лято” с председател Марин Чонев и Борис Метанин - Президент на МХА и Московски хоров съюз

И други грамоти, дипломи, плакети, както и най-голямата награда за изпълнителя – възторжените аплодисменти на публиката в страната и чужбина!

Новини и коментари

Основна снимка
Марина Влайкова
Дарения
 340  лв.

Целева сума
 5,500  лв.
Край на кампанията
29.06.2019
Дарители
4

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Детско-младежки хор "Св. Георги Победоносец"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Александър Николов  100  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 1000 лв. и ще получите:
Цял концерт с благодарност

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Марина Влайкова

QR Code на кампанията

Младежки Хор Св. Георги на международен конкурс в Гориция, Италия - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта