Всички кампании

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!


BD LOGOКаузата участва в националната дарителска инициатива "България дарява".

 

Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от супермаркета много често „нямат вкус“, защото се отглеждат в изкуствени условия и се третират с изкуствени препарати. Вече трета година ние от Фондация "Ботаника Лайф" работим за изграждане на пермакултурна ферма в с. Надарево. Ползваме само растителни торове, които сами си произвеждаме от билки – невен, бял равнец, черен оман. Посрещаме деца на всякаква възраст, както и семейства, които с радост се включват в градинската работа. През 2018 г. проведохме две безплатни обучения с общо 30 младежи на тема „Устойчиво земеделие - основни принципи и методи за отглеждане на екологично чиста храна“. Участваха ученици от две професионални гимназии по земеделие и едно помощно училище за деца със специални нужди. Всяко обучение е с продължителност една седмица. Тази година ще продължим да провеждаме тези обучения, като ще увеличим техния брой. Обученията отново ще са отворени за ученици от гимназиален курс, като тази година приоритетно ще бъдат включени деца от рискови групи - от социално слаби семейства, с увреждания и в риск от отпадане от образователната система. Децата се извозват до базата в с. Надарево със специализиран транспорт.

За какво търсим Вашата финансова подкрепа?

За провеждането на обученията ни трябват средства за материали, консумативи за поливна и земеделска техника, инструменти, семена и посадъчен материал и за храна на участниците. От есента на 2019 г. ще предложим безплатно настаняване на участниците в легловата база на фондацията, за което също ще са ни необходими средства за покриване на разходите. Разходите за едно обучение със средно 15 участници са около 500 лв.

Нашата дейност е отворена за деца и младежи от цяла България. Помогнете ни да научим децата как се отглеждат плодове и зеленчуци без изкуствени торове, химикали и пестициди. Помогнете ни да върнем истинския вкус на храната обратно на трапезата на всяко семейство. Подкрепете ни от любов към децата, земята и природата!

Новини и коментари

Основна снимка
Апостол Апостолов
Дарения
 100  лв.

Целева сума
 2,500  лв.
Край на кампанията
03.08.2019
Дарители
1

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Ботаника Лайф

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо

Общо 25 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Апостол Апостолов

QR Code на кампанията

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна! - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта