Всички кампании

Подарък за заслон Черни Връх


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?
Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали. 

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме група планинари и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 9 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Ловна в Рила

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана техника и на заслон "Черни Връх" на Витоша и ще бъде включен в проекта на БОХО™ за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

Заслона вече се стопанисва от екипа хижари от хижа "Камен Дел".

Заслона се помещава в сградата на метеорологичната станция на "Черни Връх" (2290 м.), която е построена през 1935 г. от Централния метеорологичен институт, туристическо дружество „Алеко“, мини Перник и столичната община. Изградена е туристическа столова обзаведена с маси, пейки и столове за 20-30 души, преддверие и кухня. В пункта се предлагат супи, салати, скара, напитки, значки и сувенири. Отворен е целогодишно. Условия за нощуване няма. Изходните места за него са на северозапад хижите Кумата и Еделвайс – 2:30 ч., а на североизток – хижа Алеко 1:30 ч.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на заслон "Черни Връх" на Витоша!

Основна снимка
Боян Пресолски
Дарения
 773  лв.

Целева сума
 980  лв.
Край на кампанията
26.02.2019
Дарители
21

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска Организация на Хижите с Обсервация

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Петър Маноилов  20  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Красен Янев  100  лв.
Димитър Филипов  10  лв.
Иван Шивачев  20  лв.

QR Code на кампанията

Подарък за заслон Черни Връх - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Search